Profesorii de la două licee botoşănene, pe drumuri. Află motivul!

Liceul "Elie Radu" BotosaniMai multe cadre didactice de la două licee din municipiul Botoşani vor rămâne fără locuri de muncă. Din cauză că nu şi-au realizat planul de şcolarizare, la Liceul tehnologic „Elie Radu”, dar şi la Liceul „Alexandru cel Bun” (fost Textil) vor fi restrângeri de activitate şi în anul şcolar următor.
La Liceul „Elie Radu”, de exemplu, va fi o restrângere totală şi una parţială la mecanică. Situaţia reală a posturilor care vor dispărea din cele două şcoli va fi ştiută după 15 septembrie.

La Elie Radu este o situaţie mai dramatică şi ea s-a datorat şi stării şcolii din ultimii ani. Toată lumea a fugit de şcoală aia, pentru că a funcţionat în internat, în condiţii improprii. Dacă la un moment dat nu vor mai fi elevi, şcoala poate chiar să se închidă„, a spus Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ.

Potrivit reprezentanţilor Ligii Sindicatelor din Învăţământ, la această unitate de învăţământ au fost realizate doar două clase din cele nouă propuse.

Mai urmează în septembrie o etapă de repartizare a elevilor, dar mai mult de o clasă nu se face. Situaţia vine şi ca urmare a măsurii Ministerului, pentru că s-au făcut clase de 29 de elevi, în loc de 28. La 29 de clase repartizate, una a dispărut„, a adăugat Axinte.

Cele două unităţi de învăţământ nu şi-au mai realizat planul de şcolarizare în ultimii trei ani, iar de atunci catedrele au tot dispărut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *