Două concerte de muzică populară ale lui Pomohaci au fost anulate. Vezi de ce!

Cristian Pomohaci
Cristian Pomohaci

Două concerte de muzică populară pe care preotul bistriţean Cristian Pomohaci trebuia să le susţine, la sfârşitul săptămânii trecute, în Botoşani au fost anulate din cauza postului.

Părintele Cristian Pomohaci a fost invitat la festivalurile organizate în comunele Vlăsineşti şi Stăuceni, pentru a susţine concerte de muzică populară. Acesta a acceptat invitaţiile şi a sosit în cele două comune, a urcat pe scenă, însă nu a mai cântat.

Motivul: concertele au fost programate în post, iar preotul- cântăreţ a ţinut predici pe scenă şi a cântat doar cântece religioase. Surse neoficiale susţin că, înainte de începerea concertelor, preotul, care are un adevărat talent artistic, a fost contactat de feţe bisericeşti care i-au atras atenţia asupra acestui aspect. Dacă ar fi urcat pe scenă, „spionii” ar fi informat conducerea Bisericii, iar preotul ar fi fost sancţionat.

Pomohaci a cântat la Flămânzi, în cadrul zilelor oraşului, dar după ce postul se încheiase.

Cântecele de muzică populară şi concertele susţinute de Pomohaci nu sunt văzute cu ochi buni de superiorii săi. În cursul lunii iunie, părintele ar fi fost canonisit la mănstirea Afteia, din judeţul Alba, decizia aparţinându-i Arhiepiscopului Ortodox de Alba Iulia, ca un ultim avertisment.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *