O unitate militară din Botoşani a rămas fără pază. Vezi care!

Centrul Militar Judeţean (CMJ), care este asimilat unei unităţi militare, a rămas fără pază, după ce contractul cu firma de pază Silpop a expirat la începutul acestei luni.

Legislaţia în vigoare stabileşte că, în ciuda statului militarizat, CMJ are asigurată pază din partea unor structuri private. Încheierea contractului de pază cade în sarcina Consiliului Judeţean care administrează spaţiile în care funcţionează unitatea militară.

noua cladirea a Centrului Militar
noua cladirea a Centrului Militar

Comandatul CJM, col. Constantin-Ionel Florea susţine că în prezent paza este făcută cu persoanele civile din unitate, ajungând spre exemplu ieri ca la postul de pază să fie şoferul unităţii.

„Am făcut o solicitare, după expirarea contractului, să transferăm de la o altă unitate militară din Botoşani personal pentru a asigura paza. Ca măsuri de securitate avem şi camere de luat vederi”, a declarat comandantul.

Deocamdată, Consiliul Judeţean nu a demarat demersuri pentru organizarea licitaţiei de pază din lispă de fonduri.

CMJ este unitatea care asigură recrutarea tuturor militarilor şi elevilor şcolilor militare, dar şi mobilizarea populaţiei în caz de război.

One thought on “O unitate militară din Botoşani a rămas fără pază. Vezi care!

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Uniitate militarizata lui peste. Ce e de pazit acolo o cladire goala cu niste hartoage fara valoare? Si la zece metri e postul de paza de la Politia de Frontiera. Cine are curajul sa intre fraudulos int-un sediu in care nu e nimic de valoare, asigurat cu camere de supraveghere iar la zece metri sta un subofiter inarmat de la IJPF. Bine ca si-au pus bariera sa blocheze accesul publicului la institutii de interes public. Daca ai treaba la ei sau la IJPF trebuie sa lasi masina la Carrefour, ca la ei parcarea e tinuta goala cu bariera pusa. Obiceiuri de pe vremea comunista. Asta ar trebui sa vada CJ si sa indrepte, sa le impuna respectul fata de cetateanul pe care ar trebui sa-l slujeasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *