Zeci de permise reţinute şi aproape 400 de şoferi sancţionaţi pentru viteză, în perioada Sfintei Marii

politie rutiera radarÎn perioada Sărbătorii de Sfânta Maria, peste 200 de poliţişti au fost la datorie pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice şi apărarea patrimoniului public şi privat. Poliţiştii au fost prezenţi pe principalele artere rutiere, în localităţile urbane şi rurale, în special în zona lăcaşurilor de cult  sau a altor locuri de pelerinaj şi zone de agrement, pentru prevenirea oricăror evenimente neplăcute.

Poliţiştii au depistat 24 suspecţi de comiterea unor infracţiuni şi au aplicat 916  sancţiuni contravenţionale.

În perioada menţionată, s-au desfăşurat acţiuni punctuale, la care au participat poliţişti din cadrul mai multor structuri ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani.

În urma acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au constatat în total 38 de infracţiuni, din care 22 în flagrant.
Poliţiştii rutieri au fost prezenţi în trafic, acţionând pentru asigurarea respectării regimului legal de viteză şi prevenirea evenimentelor rutiere, folosind echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. Astfel, au fost depistate 11 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, iar 629 persoane au primit amenzi contravenţionale la O.U.G. 195/2002, dintre care 398 pentru viteză şi 231 pentru alte abateri.
Poliţiştii au reţinut 21 permise de conducere şi au retras 4 certificate de înmatriculare.

În urma controalelor, patrulărilor şi intervenţiilor, poliţiştii au aplicat 231 sancţiuni contravenţionale la Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică şi 45 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite; au fost confiscate bunuri în valoare de peste 4.900 lei.
În total, în perioada 15 – 18 august, au fost aplicate 916 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 158.000 lei.

Sursa: comunicat IPJ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *