Război pe lanţul de farmacii Interfarm. Moştenitorii lui Dumitru Brânzei îşi caută dreptatea în instanţă

Claudia si Tudor Branzei
Claudia si Tudor Branzei

Una dintre cele mai mari afaceri din domeniul farmaceutic din România face obiectul unor procese în instanţă, după decesul, în 2007, a acţionarului principal, Dumitru Brânzei. Societatea comercială Interfarm Botoşani, care deţine o cotă importantă din piaţa distribuţiei de medicamente, este revendicată de moştenitorii legali ai lui Brânzei.

Aceştia au deschis mai multe acţiuni la instanţele din România şi au făcut mai multe plângeri penale împotriva acţionarilor minoritari ai Interfarm Botoşani, care, după moartea lui Dumitru Brânzei, au preluat controlul asupra societăţii.

Brânzei a deţinut 51,39% din părţile sociale ale Interfarm, iar, după decesul acestuia, acţiunile ar fi trebuit să revină în mod egal celor patru copii ai săi (Claudia Georgeta, Gabriel Teodor, Bogdan şi Alexia Elena).

interfarm botosaniDin păcate pentru copii lui Brânzei, însă, întreaga afacere a fost preluată de acţionarii minoritari Elena Husac şi Daniela Iulia Busuioc, care deţineau 48,61% din părţile sociale ale Interfarm. Pe 4 august 2007, cele două asociate au constituit Adunarea Generală a Acţionarilor şi au împărţit „frăţeşte” părţile sociale deţinute de Brânzei.

Gestul avea loc în momentul în care Claudia Brânzei (foto), singura moştenitoare majoră, era plecată la studii în Statele Unite ale Americii, iar ceilalţi trei copii erau minori.

Curatoarea a doi dintre copii (Bogdan şi Alexia Elena), Nadia Chirica, a atacat în instanţă hotărârea AGA, obţinând revocarea acesteia.

Ulterior, în 2010, acţionarele minoritare încearcă din nou să pună mâna integral pe Interfarm, făcând o majorare de capital forţată, care a fost atacată, şi ea, în instanţă, cu câştig de cauză.

În ciuda litigiilor dintre moştenitori, Elena Husac şi Daniela Iulia Busuioc reuşesc, în 2010, să mute sediul social al Interfarm la Vaslui, iar în 2011, după ce moştenitorii au câştigat în instanţă dreptul de succesiune, acestea transferă întreaga afacere (depozitul farmaceutic şi celelalte 19 spaţii, pe societatea Interfarm Impex Bacău.

În aceste condiţii, cifra de afaceri, numărul de angajaţi şi profitul firmei din Botoşani au scăzut exponenţial, iar copiii lui Brânzeri care au intrat legal în drepturile succesorale sunt acum în situaţia de a nu mai avea pe ce pune mâna.

„Noi am intrat acum în posesia unor părţi sociale care nu există”, se plânge Claudia Brânzei, cea care vrea să meargă până în pânzele albe pentru a obţine moştenirea legală şi morală de la tatăl său, în special acţiunile societăţii Interfarm şi dividendele din anii 2007- 2010.

anul cifra de afaceri profit numar de salariati
2007 12.863.176 473.226 48
2008 18.397.637 825.632 45
2009 nu figureaza
2010 23.645.201 1.198.447 53
2011 25.039.070 – 25039070 (pierdere) 56
2012 148.418 632877 (pierdere) 3

De asemenea, moşţenitorii lui Brânzei intenţionează să facă plângere penală împotriva acţionarilor minoritari pentru înstrăinarea cu rea-credinţă a patrimoniului firmei.

În 2012, Interfarm Impex Bacău, care funcţionează exclusiv pe scheletul fostului Interfarm Botoşani a avut o cifră de afaceri de 26.184.073 lei şi un profit de 669.436 lei.

Omul de afaceri Dumitru Brânzei a murit pe 17 iunie 2007. El a fost găsit înecat în iazul pe care îl deţinea în satul Cotârgaci din comuna Roma.

5 thoughts on “Război pe lanţul de farmacii Interfarm. Moştenitorii lui Dumitru Brânzei îşi caută dreptatea în instanţă

  1. PENTRU CHIRICA NADIA;- ASA CUM AU ANTICIPAT MULTI IN FOARTE SCURT TIMP AI REUSIT SA DISTRUGI TOT CE A CONSTRUIT TATA COPIILOR TAI,ADICA BRANZEI. AI FOST ORBITA DE BANII CARE TII DADEA VIERU DRAGOS DIN MERELE FURATE DE VOI DIN PARCELA ALTORA. NU-TI DAI SEAMA CATE LUCRURI DE VALOARE A VANDUT EL SI TU N-AI VAZUT UN BAN. AI PAGUBIT COPII TAI DE UN VENIT STABIL PE CARE IL INCASAU IN FIECARE AN DACA DADEA-I PAMANTUL UNUI OM CORECT SA TI-L ADMINISTREZE. NICI FLORI LA MORMANTUL PE CARE TOT NOI VI LAM DAT PENTRU BRANZEI NU ESTI IN STARE SA PUI. PACAT!!!

  2. PENTRU BRANZEI CLAUDIA; NU UITA SA CERI DE LA NADIA SUBVENTIA PE TEREN PE CARE NUMAI IA A INCASAT-O. AR TREBUI SA FACI SI O PLANGERE PENALA LUI TIMOFTE DAN CARE CU DE LA SINE PUTERE A DARAMAT UN GRAJD SI S-A APUCAT DE DEMOLAT AL DOILEA. SI NU VINDE TERENUL . ANULATI IN INSTANTA ACTUL LUI TUDOR CU ARNAUTU SI VETI AVEA UN VENIT REZONABIL AN DE AN. SUCCES !!!!!!!

  3. NUMARUL MEU DE TELEFON ESTE 0753762664 SI AS DORI SA MA SUNI CLAUDIA SAU TUDOR PENTRU A VA OFERI CEVA CE A FOST A DOMNULUI BRANZEI .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *