Avocatul care vrea să se îmbogăţească de pe urma unor persoane moarte în accidente rutiere

avocatiUnul dintre avocaţii Barourilor Bota, săltaţi acum două luni de procurori şi lăsaţi în libertate, după o noapte petrecută în arestul poliţiei, cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu, schimbată ulterior în cea de a părăsi ţara, a fost chemat din nou ieri în faţa instanţelor de judecată, unde s-a cerut arestarea preventivă a respectivului.

E vorba de Ionel Marian Jurgiu (40 de ani), decan al Baroului Bota de la Botoşani, acuzat că a încălcat cu rea-credinţă una dintre obligaţiile trasate de procurori, aceea de a nu desfăşura până la expirarea interdicţiei profesia de avocat, pentru care a şi fost pus sub acuzare.

Jurgiu a fost citat vineri să se prezinte la sediul Judecătoriei Suceava, unde a luat la cunoştinţă de acuzaţiile ce i se aduc.

 

Despăgubiri de 1.500.000 de euro cerute în două dosare. Comisioanele pretinsului avocat: 50%, respectiv 30% din bani

Deşi interdicţia de a părăsi ţara şi implicit obligaţiile aferente acestei măsuri preventive, printre care aceea de a nu mai exercita profesia pentru care a ajuns învinuit în dosarul „falşilor avocaţi”, a fost dată pe 9 iulie a.c., Jurgiu, susţin procurorii, a continuat nestingherit să îmbrace roba de avocat în mai multe dosare aflate pe rolul instanţelor.

Astfel, la data de 18 iulie a.c., Jurgiu a formulat recurs într-un dosar civil, solicitând obligarea unei firme de asigurări la plata de despăgubiri în cuantum de 500.000 de euro pentru moştenitoarea unei persoane decedate într-un accident rutier.

Din această sumă, pretinsul avocat (care a prezentat o procură din partea moştenitoarei) urma să primească jumătate din bani, arată procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Culmea, au susţinut procurorii în faţa judecătorilor, moştenitoarea, o anume Domnica Buliga, nici nu ştia de acest proces, ea crezând că Jurgiu o reprezintă într-un alt proces, în care, potrivit acelorași surse, aşa-zisul avocat a încasat în mod nejustificat suma de 23.300 de lei, în condițiile în care instanţa de judecată a constatat lipsa calităţii sale de avocat (refuzând plata cheltuielilor cu acest titlu), iar mandatul de reprezentare era cu titlul gratuit.

Procurorii susţin că Ionel Marian Jurgiu „şi-a creat un mod de operare din disimularea practicării avocaturii în acte de reprezentare cu titlu gratuit a părţilor vătămate, de fiecare dată când instanţa constata lipsa calităţii sale de avocat, încasând onorarii de avocat fără a avea acest drept”, precizând şi faptul că acesta a emis chitanţe fictive privind onorariul de avocat.

Într-un alt dosar, decanul Baroului Bota Botoşani a formulat apel împotriva unei sentinţe a Tribunalului Suceava, cerând despăgubiri în cuantum de 1.000.000 de euro în numele a doi moştenitori ai unei persoane decedate tot în urma unui accident rutier.

Din milionul de euro cerut de la firma de asigurare care a încheiat poliţa RCA a autoturismului care a provocat accidentul, 30% ar fi onorariul lui Jurgiu.

Cu toate argumentele procurorilor, magistraţii Judecătoriei Suceava au respins propunerea de arestare preventivă a lui  Ionel Marian Jurgiu, faţă de acesta rămânând valabilă interdicţia de a părăsi ţara.

 

20 de „falşi avocaţi”, aproape 600 de persoane înşelate

În dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava sunt cercetaţi penal în total 20 de „falşi avocaţi”, cum îi numesc anchetatorii.

Procurorii spun că aceştia ar fi înşelat aproape 600 de persoane, majoritatea din judeţ, şi că ani de zile au intrat ilegal cu dosare în sălile de judecată.

„S-au încheiat contracte vădit imorale şi abuzive, cu onorarii de succes de până la 50% din cuantumul despăgubirilor (n.r. – în cazul victimelor accidentelor rutiere) şi clauze de reziliere a contractului cu sume exorbitante”.

Pe lista învinuiţilor se află şi Pompiliu Bota, omul care a clonat practic barourile de avocaţi din România şi a deschis în fiecare judeţ al ţării câte un barou paralel celui tradiţional, dar şi un consilier local al municipiului Suceava, Marcel Dan Roibu (47 de ani).

Sursa: Monitorul de Suceava

One thought on “Avocatul care vrea să se îmbogăţească de pe urma unor persoane moarte în accidente rutiere

  1. Ia faceti un articol cu cate plangeri penale are procurorul ce ancheteaza cazul asta. Cam ce abuzuri e in stare sa faca. Cum a fost el detasat disciplinar de la Botosani la Suceava. Cum vrea el sa dea „gaura la macaroana”…A crezut ca rezolva problema avocaturii dar se pare ca acum trebuie sa-si justifice cheltuielile de miliarde facute cu perchezitile cu retinerile cu toata nebunia alui. Si cauta ceva…orice…doar doar va justifica ceva, cat de putin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *