VIDEO & FOTO! Incendiu devastator pe strada Ion Creangă. Doi copii au murit arşi de vii

Un puternic incendiu a afectat, sâmbătă după amiază, două locuinţe de pe strada Ion Creangă, respectiv 29 şi 31.  Incendiul a izbucnit la locuinţa lui Marcel Cănănău şi s-a propagat şi la imobilul vecin.

Doi copii au murit arşi în incendiu. Este vorba despre o fetiţă de doi ani şi una de 15 ani. Pompierii le-au găsit doar oasele.

Una dintre victime este fiica proprietarului, iar cea de-a doua, fetiţa de un an şi opt luni, este nepoata.

Familia Cănănău avea şase copii, dar şi nepoţi şi locuiau toţi într+o singură cameră. În momentul izbucnirii incendiului, tatăl, dar şi vecinii i-au salvat pe patru dintre copii, însă nu au reuşit să intervină şi pentru scoaterea fetiţei de un an şi opt luni.

Martorii spun că au văzut-o pe adolescenta de 15 ani intzrând în casa în flăcări în încercarea de a ajuta copilul surorii sale, însă a fost prinsă şi ea de puterea focului.

La sosirea gărzii de intervenţie, ardeau casa şi o parte din acoperişul unei clădiri din imediata apropiere. Flăcările depăşeau patru metri, iar acoperişul casei era prăbuşit. Întrucât existau informaţii că cele două fetiţe nu au reuşit să iasă din clădire, pompierii au început căutările, concomitent cu acţiunea de stingere a incendiului. Cele două fete au fost găsite decedate, cea de 16 ani lângă uşa de la ieşirea din locuinţă, iar cea de 2 ani pe holul casei, lângă uşa de la dormitor„, se arata intr-un comunicat al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

Pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor au intervenit 17 pompieri, mai bine de cinci ore. În urma cercetărilor efectuate la faţa locului s-a stabilit că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jocului copiilor cu focul. Intervenţia a fost îngreunată de cantitatea mare de materiale combustibile depozitate în locuinţă care întreţinea arderea.

Autorităţile au decis ca întreaga familie să fie mutată la centrul Micul Prinţ al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

VEZI AICI VIDEO!

Flăcările uriaşe au provocat panică în rândul locuitorilor din zonă. VEZI AICI IMAGINI!



One thought on “VIDEO & FOTO! Incendiu devastator pe strada Ion Creangă. Doi copii au murit arşi de vii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *