Telenovela din PNL Botoşani, în presa centrală. Preşedintele CJ şi-a făcut iubita deputat

Florin Turcanu si Roxana Anusca
Florin Turcanu si Roxana Anusca

Şeful Consiliului Judeţean şi-a promovat iubita expert parlamentar la propriul cabinet, consilieră personală la CJ Botoşani, apoi a propulsat-o în Parlament. Anul acesta s-a însurat cu ea, după ce a divorţat de femeia cu care are trei copii, scriu jurnaliştii de la „Evenimentul Zilei”.

Roxana Florentina Anuşca, actuala soţie a preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Florin Ţurcanu, era, acum câţiva ani, o simplă profesoară la Şcoala nr. 2 din Botoşani. Femeia are 37 de ani şi era căsătorită cu altcineva, cu care are doi copii. După ce a intrat în PNL, viaţa cadrului didactic s-a schimbat radical. Ea a cunoscut o ascensiune fulminantă în doar câţiva ani, lucru care a avut o legătură directă cu Florin Ţurcanu, şeful PNL Botoşani şi preşedintele CJ Botoşani.

Mai întâi, Roxana a avansat în partid unde, în 2007, a fost numită preşedintele organizaţiei locale de tineret. Ulterior, moldoveanca a fost angajată la Camera Deputaţilor pe post de expert parlamentar, apoi a fost consilier judeţean, consiliera personală a preşedintelui CJ Botoşani şi, de la sfârşitul anului 2012, este noul deputat PNL de Botoşani. Toate acestea, în doar cinci ani.

Potrivit EVZ, Florin Ţurcanu este cel care a propulsat-o pe Roxana Anuşca în Parlament, explicaţia fiind „relaţia foarte apropiată” dintre ei. Concret, între cei doi s-a aprins o idilă, în urmă cu cinci ani, în contextul în care amândoi erau căsătoriţi cu alte persoane şi aveau copii. „Relaţia lor a demarat în 2008, în campania electorală a lui Ţurcanu. El candida pentru un post de deputat de Botoşani, iar ea l-a ajutat în campanie. Atunci, s-a aprins scânteia. După ce Ţurcanu a câştigat scaunul de deputat, a luat-o cu el la Bucureşti şi a angajat-o la Parlament, la cabinetul său, pe post de expert parlamentar. Concomitent, Ţurcanu a pus-o şi pe listele PNL pentru alegerile locale, pe un loc eligibil, prilej cu care Roxana a fost aleasă consilier judeţean pentru perioada 2008 – 2012″, povestesc sursele EVZ.

Florin Ţurcanu a explicat ascensiunea fulminantă a Roxanei Anuşca: „A fost un membru de partid foarte activ. A fost şefa organizaţiei de tineret şi i-a ajutat pe toţi în campania electorală. De aceea, în 2008 am luat-o expert parlamentar la cabinetul meu de la Parlament”. Chestionat în legătură cu relaţia sa cu Roxana, care durează de cinci ani, preşedintele CJ Botoşani ne-a răspuns franc: „Da, dom’le, am avut cu ea o relaţie mai… na… mai strânsă. Dar după aceea am divorţat amândoi şi, la începutul acestui an, ne-am căsătorit legal”.

Întrebat dacă ascensiunea Roxanei are legătură cu relaţia „mai strânsă” pe care aceasta a avut-o cu el, Ţurcanu ne-a replicat: „Am avut un aport consistent la câştigarea mandatelor de deputat a tuturor candidaţilor PNL din judeţ. Roxana a candidat în colegiul meu şi oamenii au cunoscut relaţia dintre noi şi nu a fost nicio problemă. A câştigat alegerile cu peste 70% din voturi şi vă garantez că va câştiga un nou mandat detaşat, fără emoţii”.

După ce şi-a terminat mandatul de deputat, Ţurcanu a candidat şi a câştigat în vara lui 2012 postul de preşedinte al CJ Botoşani. Nemaifiind deputat, Roxana nu mai avea loc de muncă. El s-a autosesizat şi a angajat-o, în iunie 2012, la CJ Botoşani, pe post de consilier personal la cabinetul lui. În iarnă, Ţurcanu a puso pe Roxana să candideze din partea PNL pentru un post de deputat exact în colegiul în care ieşise el, cu patru ani înainte, parlamentar. Beneficiind de suportul său total, Roxana a câştigat fără emoţii.

Revenind la idila dintre cei doi, după nouă luni de la preluarea mandatului de deputat de către Ţurcanu, relaţia dintre el şi Roxana era de notorietate. Pe 29 aprilie 2009, Roxana a intentat divorţ. Ţurcanu a intentat acţiune de separare de fosta lui soţie mult mai târziu, abia în ianuarie 2013. Pe 2 martie 2013, Roxana şi Florin şi-au unit destinele. Relaţia lor de aproape cinci ani a fost, în sfârşit, oficializată.

În momentul de faţă, Florin Ţurcanu este preşedintele CJ Botoşani şi al filialei locale a PNL. El are puteri administrative depline asupra întregului judeţ. Noua lui soţie, Roxana, este deputat PNL şi vicepreşedinte al filialei PNL. Faptul că soţii Ţurcanu conduc Botoşaniul l-a demonstrat alaiul de invitaţi, dintre cei mai selecţi din tot judeţul, care au dat din coate să vină la nunta lor. Potrivit declaraţiei de avere, au strâns ca dar de nuntă 92.000 de lei, adică 21.000 de euro.
Sursa: Romania TV

4 thoughts on “Telenovela din PNL Botoşani, în presa centrală. Preşedintele CJ şi-a făcut iubita deputat

  1. Sodoma si Gomora , nu va este rusine, ea doi copii, sot acasa, el trei copii , sotie acasa si da-i curvasareala pe la partid si pe unde se mai poate Acuma sunt „in regula” , de fapt nu-i un caz singular, asta-i imaginea ce planeaza asupra tuturor partidelor: loc unde se aduna toti ce-i cu samanata de c… in ei, care le cam pute pe acasa, ca ei vezi tu doamne au ajuns „cineva” din nimeni ce erau ,si nu le mai vine bine sotia/sotul de acasa, cand de fapt ei sunt niste hahalere ratate si profita de voturile prostilor, da asa trebuie poporului astuia prost, care altadata mai avea ceva repere morale! Acuma cu cat esti mai rau, mai paduchios si mai plin de pacate , te voteaza lumea, va dati seama in ce hal de degradare a ajuns societatea romaneasca? ! Unde ne sunt reperele morale, unde ne sunt adevaratele valori, sau , mai sunt oare? Inca o data, cazul nu este singular, la partide numai asta se face, vezi si PSD unde tot pe astfel de criterii se fac si desfac toate si acolo!

  2. Eu propun ça Turcanu sa faca plangere la Politie impotriva celor de la EVZ. Cum se poate asa ceva?????

    P.S. HA HA HA HA HA Asteptam mobilizarea lingailor de partid in jurul celor doi amorezi.

  3. se pare ca uitam prea repede istoria; in 24 ani se uita ca am mai avut la conducere un tandem sot-sotie care au sfarsit-o prost?
    cat despre partea cu moralitatea… la romani se iarta multe – la altii e altceva- Stauss Kahn – pentru un calcat stramb si-a dat demisia.
    In dictionarul politic Român nu exista aşa cuvânt.

  4. pentru Corel sau cum vrei sa te cheme,cred ca si tu esti un parasit{a},de prost ce esti.Te vezi tu asa o persoana fara pacate…cind de fapt esti o jigodie frustrata.Uita-te bine in viata ta mizera!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *