Profesori universitari aduşi la Botoşani să expertizeze drumurile stricate

gropi drum saveni 002Primarul Ovidiu Portariuc aduce profesori universitari de la Iaşi care să se ocupe de expertizarea drumurilor stricate din municipiu. Edilul municipiului a declarat că experţii sunt de la Facultatea de Drumuri şi Poduri din Iaşi, însă nu ştie suma pe care o va plăti municipalitatea pentru această acţiune. După ce mai multe străzi din municipiu, reabilitatea în urmă cu doi-trei ani, au ajuns sa arate ca după bombardament, primarul vrea să vadă cine sunt vinovaţii şi să-i tragă la răspundere.

Am început să lucrăm la documentaţia pentru expertizarea tehnică. Va fi o expertiză realizată de experţi de la Facultatea de Drumuri şi Poduri, cu prelevări de probe, cu extracţii de carote pe toată grosimea asfaltului. Probele vor fi analizate în laborator pentru a vedea exact caracteristici, înălţime, masă, diametre, grosime, densitate, absorbţie, tot ce înseamnă caracteristici tehnice să vedem dacă au fost respectate. Ne-am propus aproximativ 40 de carote de pe întreaga suprafaţă asfaltată a municipiului în ultimii cinci ani, să vedem dacă mai sunt probleme şi dacă ne mai putem aştepta de probleme de acest gen„, a menţionat Portariuc.

 

One thought on “Profesori universitari aduşi la Botoşani să expertizeze drumurile stricate

  1. mai nene, dupa ce s/au facut strayi asfaltate ca/n palma, au venit dobitocii de la apa, gaye, current si s/au apucat de spart ca sa/si puna conductele, firele….tu ar trb sa platesti pt prost management, ca ai aprobat sa se strice asfaltul ca sa intervina astia! totodata sa platesti daune pt stricarea imaginii firmelor care au predat lucrarile pe baya de PV de receptie. Toata treaba sta in incompetenta angajatilor politici de prin primarie, aia sa plateasca ca au aprobat stricarea drumurilor de catrre firmele de sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *