Compartimentul de Psihiatrie Infantilă, mutat la Secţia de Pediatrie. Vezi ce va funcţiona în spaţiul de la distrofici!

Ioan Asaftei
Ioan Asaftei

Pacienţii de la Compartimentul de Psihiatrie Infantilă şi Neurologie Pediatrică vor fi transferaţi, până la sfârşitul lunii, într-o locaţie specială a Secţiei de Pediatrie a Spitalului Mavromati. Este vorba de o locaţie aflată în prelungirea Centrului de Sănătate mintală. Ioan Asaftei, director îngrijiri medicale din cadrul Spitalului Judeţean, a precizat că spaţiul are circuite separate de restul spitalului. Măsura a fost luată de reprezentanţii unităţii spitaliceşti în vederea reducerii cheltuielilor cu utilităţile şi întreţinerea spaţiilor, energie termică, serviciu de pază, spălătorie, hrană şi transportul acestuia.

Va fi o economie cu aceste cheltuieli, nemaifiind nevoie să le facem. S-au demarat lucrările de reabilitare şi sperăm ca aceşti copii să fie mutaţi până la sfârşitul lunii. Angajaţii de acolo vor fi preluaţi în totalitate„, a spus Asaftei.

Noua locaţie va avea o capacitate de 20 de paturi. În locul Secţiei de neuropsihiatrie infantilă, din zona industrială, unde a funcţionat Secţia de distrofici, s-a luat în calcul înfiinţarea unui Centru pentru îngrijiri paliative.

Deja s-a discutat. Se va înainta documentaţia la Direcţia de Sănătate publică, în vederea eliberării autorizaţiei sanitare de funcţionare”, a adăugat directorul de îngrijiri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *