Grădina de vară nu are căutare. Niciun agent economic nu s-a prezentat la licitaţie!

Ovidiu PortariucNiciun agent economic nu s-a arătat interesat să concesioneze Grădina de vară de la Teatrul „Mihai Eminescu”. Potrivit primarului Ovidiu Portariuc, la licitaţia care a avut loc pe 29 iulie nu s-a prezentat niciun ofertant. Edilul municipiului acuză unii consilieri locali că au susţinut un preţ cât mai ridicat la concesiune, fapt care a îndepărtat orice ofertant de licitaţie.

Redevenţa de pornire la licitaţie a fost de– 14,5 Euro/mp./an, iar  pentru perioada de efectuare a lucrărilor de reabilitare a obiectivului, dar nu mai mult de un an, redevenţa era de 2 Euro/mp./an.

Nu s-a prezentat nimeni la primul termen al licitaţiei, fapt care confirmă previziunea mea din şedinţa de Consiliu Local, atunci când am încercat să conving consilierii că nu suntem în situaţia în care avem concurenţă la concesionarea acestui obiectiv, ci din contră trebuie să găsim un agent economic interesat să investească acolo. Nu au vrut să asculte o parte din argumente, consilierii PDL au fost cei mai vehemenţi în a susţine un preţ cât mai ridicat la concesiune, iată că acest preţ extrem de ridicat a îndepărtat orice ofertant de licitaţie”, a menţionat Portariuc.

Primarul susţine că s-a reluat procedura de scoatere la licitaţie a concesionării Grădinii de vară, licitaţia fiind programată în luna septembrie.

Dacă nici acum nu se va înscrie nimeni, vom vedea ce măuri vom lua. Nu putem sta cu grădina de vară în situaţia în care se află acum„, a mai spus Portariuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *