Romii botoşăneni expulzaţi din Londra, ajutaţi de autorităţi să se integreze social

cersetori la Londra
Foto: Antena 1

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului încearcă să găsească soluţii pentru ajutorarea a opt familii de etnie romă, expulzate din Londra. Marţi, la Prefectură, a avut loc o întâlnire între un reprezentant al Agenţiei Naţionale pentru Romi, reprezentanţii comunităţii rome din Botoşani şi ai Prefecturii, în cadrul căreia s-a discutat despre posibilitatea asigurării condiţiilor de trai şi integrarea acestora în societate. Romii repatriaţi din Londra, în urmă cu două săptămâni, sunt din Botoşani, Dorohoi, Mihăileni şi Săveni.

Reprezentantul agenţiei a venit special la Botoşani, la solicitarea Guvernului României, pentru monitorizarea situaţiei romilor repatriaţi din Marea Britanie şi pentru care se solicită măsuri speciale de integrare socială din partea autorităţilor locale şi judeţene. Vom lucra la un plan de intervenţii pentru comunitatea din care provin şi să încercăm să ajutăm câteva cazuri deosebite. S-a prezentat că starea de locuire este precară. Vom face o analiză exactă acolo să vedem situaţia acestora”, a spus  subprefectul Tocariu.

2 thoughts on “Romii botoşăneni expulzaţi din Londra, ajutaţi de autorităţi să se integreze social

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Uite, vezi, asta-mi place. Astia fura, sunt expulzati de rai ce sunt, nu platesc taxe si impozite nicaieri si in loc sa fie pedepsiti pentru ca ne strica si bruma de imagine pe care o avem, ce fac autoritatile…… le dau case!!!! Eu nu mi-am platit impozitul luna trecuta si autoritaile mi-au blocat conturile si daca mai stau mult, s-ar putea sa ma si execute, sa-mi ia casa…. in conditiile in care produc pentru tara asta!!! Cine sunt discriminatii? Ce sa fac, sa ma declar rrom la urmatoarea strigare si sa ma apuc de furat in Londra ca sa pot trai in tara mea? De ce sunt incurajati in loc sa fie pedepsiti? Pai asa toti se vor duce la furat in Londra ca sa capete case la venire inapoi. Probabil casele romanilor executati pentru neplata impozitelor….

  2. O casain centrul vechi al orasului cu piscina la fintina arteziana de la monument sau de la biserica Uspenia ar fi una dintre solutii.Daca englezii i-au fugarit de acolo oare ce „MONUMENTE” de civilizatie si respect fata de munca altora au pierdut?????????? Au mai multe drepturi decit romanii care muncesc cinstit .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *