Conducerea CJ cere urgentarea lucrărilor la depozitul ecologic din Stăuceni

CMID Stauceni - Statie sortare(1)Preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, a solicitat constructorului de la Depozitul ecologic din Stăuceni să grăbească ritmul lucrărilor. Investiţia trebuia finalizată în vara acestui an, însă, s-a cerut amânarea cu încă două luni a finalizării lucrării. Ţurcanu s-a deplasat la Stăuceni și Stațiile de Tranfer Săveni și Ștefănești, împreună cu vicepreşedintele Gheorghe Sorescu, pentru a vedea la faţa locului cum decurg lucrările, nivelul de mobilizare a resurselor de către antreprenori, cât și de a  solicita mărirea ritmului de realizare a lucrărilor pentru respectarea graficelor de execuție  și condițiile contractuale.

Conducerea Consiliului Județean a solicitat antreprenorilor urgentarea depunerilor documentațiilor necesare pentru decontare, în condițiile în care finanțatorul AM POS Mediu dispune de resurse financiare suficiente pentru rambursarea cheltuielilor”, se precizează într-un comunicat al CJ.

Acest proiect este finanțat de Uniunea Europeană și  are o valoare totală de 143.068.697 lei fără TVA, iar termenul de finalizare fiind la data de 21.08.2015.

Obiectivul general al proiectului vizează dezvoltarea unui sistem durabil de gestionare a deşeurilor care să îmbunătățească atât calitatea vieții cât și pe cea a mediului din județul Botoșani. Acesta are ca și adresabilitate comunitățile locale pentru care se urmărește realizarea unor prestații activităților specifice salubrizării, la un raport cost/calitate optim și în condiții de suportabilitate aferentă zonei Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *