Se întâmplă la Botoşani! Un director este, în acelaşi timp, şi candidat, şi preşedinte al comisiei de concurs

Gina Puflea, coordonator Maternitatea Botosani
Gina Puflea, coordonator Maternitatea Botosani

Directorul medical al Secţiei de Obsterică şi Ginecologie s-a înscris la un concurs pentru ocuparea unei funcţii inferioare, iar comisia de examinare ar urma să fie condusă tot de aceeaşi persoană. Gina Puflea şi-a depus dosarul pentru concursul la funcţia de şef de secţie, în condiţiile în care, ea a semnat referatul de scoatere la concurs a postului şi ar urma să coordoneze şi comisia de examinare, conform prevederilor legale. La concurs s-au mai înscris încă două alte colege ale directorului medical.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Mavromati, care au analizat dosarele susţin că nu este nimic ilegal. Victor Niţu, jurist şi membru al comisiei de validare a dosarelor la concurs, a menţionat că a analizat actele despuse de candidaţi şi se respectă legislaţia în toate cele trei cazuri.

La rândul său, Stelian Aivăncesie, şef serviciu RUNOS la Spitalul Judeţean, a explicat că Gina Puflea are posibilitatea ca în perioada concursului să delege o altă persoană pe funcţia de director medical şi ea să participe la concurs.

Poate să obţină un concediu de odihnă în respectiva perioadă. În plus comisia de examinare este formată din mai mulţi membri, printre care şi un profesor univeristar. În cazul în care directorul medical câştigă concursul are posibilitatea să opteze între cele două funcţii”, a menţionat Stelian Aivăncesei.

Avantajul funcţiei de şef secţie este durata, postul fiind pe o perioadă de trei ani, iar funcţia de director medical este cu susţinere politică şi poate fi revocată mai uşor. Contactată, Gina Puflea a refuzat să comenteze situaţia afirmând că acest concurs ţine de intimitatea personală.

„Este ceva personal şi nu vreau să fac comentarii pe marginea acestui subiect„, a declarat Gina Puflea.

14 thoughts on “Se întâmplă la Botoşani! Un director este, în acelaşi timp, şi candidat, şi preşedinte al comisiei de concurs

  1. dr. Puflea este autorul infractiunii ,,conflict de interese”iar Nitu si Aivancesei instigatori si complici la infractiune, pedeapsa fiind aceeasi pentru toti.

  2. La Spitalul Judetean Botosani, este o cutuma pentru astfel de situatii, Damian fiind taticul lor in acest mod de operare. Oricum nu putea sa fie singur. Poate se va autosesiza si Parchetul

  3. aivancesei, postacule, pana mai acum ceva timp erai supr prezent pe forumuri cu fel de fel de comentarii. acum inteleg de ce nu mai postezi, ai prins si tu o feliuta de tort. acum girezi, cinstitul cinstitlui care esti, toate ilegalitatile si conflictele de interese. acu’ daca te vad pe strada, po’ sa’ti trag o flegma? te dadeai mare iubitor al legislatiei, bag seama ca acum po’ sa-ti bagi limba mai adanc ca niciodata. esti un jeg. auzi, un jeg.

  4. D-na dr. Puflea, nu confundati banii publici, tradus banii nostri cu ,,ceva personal, intim” adica ce consulta domnia ta in fiecare zi si numai munca de director medical nu faci!

  5. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    CAPITOLUL III: Desfăşurarea concursului
    Art. 20
    (1)Pentru ocuparea funcţiilor vacante de şef de secţie, şef de laborator şi şef de serviciu concursul sau examenul va consta în următoarele probe: interviu – susţinerea proiectului de management, probă scrisă, probă clinică sau practică.
    (2)Interviul – susţinerea proiectului de management permite evaluarea capacităţii manageriale a candidatului şi are următoarele caracteristici:
    a)este obligatoriu;
    b)se susţine la nivelul unităţii care a publicat funcţia la concurs;
    c)este eliminatoriu;
    d)în cadrul probei se pot acorda maximum 100 de puncte, fiind necesare minimum 50 de puncte pentru promovare, în caz contrar candidatul fiind eliminat din concurs chiar în lipsa unui contracandidat.
    (3)Proba scrisă constă în alegerea prin tragere la sorţi a 10 titluri din tematica anunţată prin publicaţia de concurs, din care comisia va formula 10 subiecte din legislaţia sanitară, şi are următoarele caracteristici:
    a)este obligatorie;
    b)este secretă;
    c)este eliminatorie;
    d)în cadrul probei se pot acorda maximum 100 de puncte, fiecare subiect fiind notat între 0 – 10 puncte, conform baremului întocmit de comisia de examinare înainte de începerea corectării, fiind necesare minimum 70 de puncte pentru promovare, în caz contrar candidatul fiind eliminat din concurs chiar în lipsa unui contracandidat.
    (4)Proba clinică sau proba practică pentru medici se susţine în faţa comisiei de examinare pe baza metodologiei stabilite pentru obţinerea titlului de medic specialist, iar proba practică pentru biologi, biochimişti şi chimişti va avea conţinutul stabilit de comisia de examinare. în cadrul probei se pot acorda maximum 100 de puncte, conform baremului stabilit de comisia de concurs înainte de începerea probei, punctajul minim de promovare fiind de 50 de puncte.
    Art. 21
    La punctajele obţinute în urma promovării probelor prevăzute la art. 20 se va adăuga un punctaj rezultat din analiza şi evaluarea activităţii profesionale şi ştiinţifice, pe baza documentelor depuse de candidaţi la dosar, conform prevederilor anexei la prezentele norme.
    Art. 22
    (1)După desfăşurarea tuturor probelor vor fi declaraţi promovaţi candidaţii care au obţinut minimum 200 de puncte.
    (2)După întocmirea clasificaţiei, conform înscrierii candidaţilor pe funcţii, se stabilesc candidaţii care vor ocupa funcţiile pentru care au fost declaraţi reuşiţi, în ordinea descrescătoare a punctajului obţinut.

  6. Gaga gagaga?
    Vezi, mă! Trăsni-l-ar crucea lui Dumnezeu, Necurat !
    Eei! Aivancesei! Apoi bine, se cade să mi te spurci în obrazul nostru! Apoi zău nu se cade!

  7. Aivancesei, te-ai referit la conditiile de inscriere si participare la concurs si nici pe departe la regulule de desfasurarea concursului?!?!?

  8. El stie la ce s-a referit!?! Cred ca la conflictul de interese, la incompatibilitate!
    Asa aplica el ,,legislatia in vigoare”!
    Si, totusi unde sunt banii nostri? Tichetele?

  9. Aivancesei, daca vrei sa stii si tu cate ceva despre conflictul de interese si incompatibilitate, vezi ca la aprozarul din colt se vinde la Kg. Dupa ce-ai sa citesti sa raspunzi la intrebarea : ce cauti tu acolo?

  10. E, precum *adinioară*, la Radio Erevan: La întrebarea dacă lui Iuri Gagarin, la întoarcerea din Cosmos, i-a fost dat, cadou, un autoturism *Pobeda,* răspunsul a fost următorul: Nu e vorba despre un autoturism *Pobeda* ci despre un ceas *Pobeda* și nu i s-a dat, i s-a luat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *