Vezi care sunt cei mai mari angajatori din Botoşani!

muncitor in fabrica de confectiiCei mai mulţi angajaţi din judeţul Botoşani lucrează pentru firme din domeniul textil şi al construcţiilor. Datele statistice arată că cel mai mare angajator privat din judeţ este societatea din domeniul textil Serconf ce figurează cu 658 salariaţi. Pe locul doi se situează tot o societate din acelaşi domeniu de activitate, Formen’s, cu 617 angajaţi, iar pe trei Artsana cu 607 salariaţi.

Pe patru se află tot o societate din  domeniul textil, Conted Dorohoi ce are 502 angajaţi. Datele statistice mai arată că nu întotdeauna firmele cu cei mai mulţi angajaţi sunt şi cele mai profitabile.

Topul profitabilităţii nu coincide cu cel al angajaţilor, spre exemplu societatea Electro-Alfa Internaţional, cea mia profitaabilă din judeţ cu un rezultat de 12,2 milioane de leir are 262 de angajaţi şi nu figurează în top 10 angajatori. Elsaco Electronic, a doua firmă după criteriul profitului, cu 7,5 milioane de lei, ocupă locul şase în topul angajatorilor cu 409 salariaţi. Cel mai mare angajator, Serconf, ocupă doar poziţia a V-a în topul profitului, cu 4,6 milioane de lei.

Din punct de vedere al angajatorului public, cea mai mare unitate este Spitalul Judeţean, cu circa 2.000 de angajaţi, urmat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, cu peste 1.000 de oameni, dar şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie sau Poliţia de Frontieră, fiecare cu peste 800 de angajaţi.

Pe de altă parte, în cadrul unei analize BotosaniNews.ro, s- a constat că zeci de firme din judeţ fac profituri consistente fără angajaţi sau doar cu un singur salariat. Domeniile de activitate sunt dintre cele mai diverse iar profiturile le depăşesc pe ale altor firme, cu aceleaşi obiecte de activitate,  şi care au zeci de salariaţi

Denumire societate Număr angajaţi Obiect de activitate
Serconf SA 658 fabricarea altor articole de îmbrăcăminte
Artsana SRL 607 fabricarea altor articole de îmbrăcăminte
Conted SA 502 producerea de confecţii textile
Clail Liveni SRL 497 comerţ în magazine nespecializate
Nova Apaserv SA 575 distribuirea apei
Elsaco Electronic 409 fabricarea de dispozitive pentru măsură
GT Company SRL 394 fabricarea altor articole de îmbrăcăminte
Carreman Romania SRL 352 producția de țesături
Urban Serv SA 350 prestarea de servici şi executarea de lucrări privind salubrizarea
Luca Damilano SRL 290 fabricarea de mobilă
New Fashion SRL 271 fabricarea altor articole de îmbrăcăminte

Vezi şi:

https://botosaninews.ro/149624/economic/topul-firmelor-dupa-profitul-din-2012-afacerile-cu-statul-au-adus-bani-multi/

https://botosaninews.ro/151845/economic/profituri-uriase-obtinute-de-firme-fara-angajati/

One thought on “Vezi care sunt cei mai mari angajatori din Botoşani!

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Abia astept sa ajung la hiprmarketul de la Liveni, respectiv Clail Liveni SRL, care dupa numarul de angajati e mai mare ca Lidl+Kaufland+Carrefour Botosani la un loc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *