Vicepreşedinte al CJ: Media salariilor în Spitalul Judeţean este de 2.200 lei, la medici 5.800 lei

spitalul judeteanVicepreşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu, consideră că numărul personalului de la Spitalul Judeţean „Mavromati” este foarte mare. El a precizat că la această dată unitatea spitalicească din judeţ este mai mare şi decât un spital universitar, drept pentru care şi cheltuielile salariale sunt mari. Potrivit acestuia, dacă nu se intră cu reducerea cheltuielilor şi în zona salarială, spitalul nu se va redresa.

Suntem un spital nu mare, extraordinar de mare. Mai avem o realitate: că dintr-o sută de lei pe care îi primim într-un fel sau altul, fie că îi primim prin Casa sau prin programe, 85% sunt pentru salarii. Presiunea este mare. De ce avem un spital atât de mare la Botoşani. Dacă aşa a fost organizat, asta nu înseamnă că aşa trebuie să rămână în veci „, a spus Sorescu.

Acesta a declarat, luni, în cadrul unei întâlniri avute cu prefectul Costică Macaleţi şi directorii de spitale că media salariilor în spital este de 2.200 lei şi că media câştigurilor salariale lunare brute la medici se ridică la 5.800-6.000 lei.

Potrivit unei statistici prezentate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, la Spitalul Judeţean sunt 1432 de paturi în contract cu casa, 2230 de salariaţi, din care 227 de medici, 1061 de personal medical, 555 personal medical auxiliar şi 387 alte categorii de personal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *