Un bărbat din Congo, depistat în Botoşani, după ce a trecut frontiera cu acte false

arestat in duba politieiPoliţiştii din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Botoşani au depistat în ziua de 08 august 2013, în municipiul Botoşani pe cetăţeanul străin I.Z, în vârstă de 26 ani, din Republica Democratică Congo pe care l-au predat Biroului pentru Imigrări Botoşani în vederea verificării documentelor.

 

                

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că  persoana în cauză a intrat în România prin trecerea ilegală a frontierei de stat, având asupra sa un document de identitate emis de autorităţile unui stat membru UE, care s-a dovedit a fi fals.

 

                 

Întrucât, cetăţeanul congolez a solicitat o formă de protecţie pe teritoriul României, acesta a fost cazat la Centrul de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Rădăuţi, jud.Suceava, iar în perioada următoare, va parcurge procedurile prevăzute de legislaţia în vigoare în materie de azil. Totodată, structurile abilitate vor continua şi cercetările cu privire la infracţiunile de trecere ilegală a frontierei de stat şi uz de fals.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *