Firmele Victor Construct şi Veritas, date în judecată de patronul de la Uvertura Mall pentru întârzierea lucrărilor. Vezi ce daune cere!

uvertura mallSocietăţile comerciale Victor Construct şi Veritas, patronate de oamenii de afaceri Victor Mihalachi şi Gheorghe Odae, au fost date în judecată de patronul de la Uvertura Mall. Cele două firme de construcţii botoşănene au fost acţionate în instanţă pe motiv că ar fi întârziat finalizarea lucrărilor la mall, ceea ce ar determinat deschiderea cu întârziere a complexului comercial.

Acţiunile au fost depuse la Tribunalul Botoşani de firmele Moldova Universal SRL Iaşi şi Uvertura City Mall SRL Botoşani, ambele controlate de omul de afaceri ieşean Dănuţ Prisecariu. Unul dintre dosare este îndeptat împotriva antreprenorului general al Uvertura Mall, Construct Design Iaşi şi subantreprenorul Veritas Botoşani, iar celălalt împotriva Construct Design şi Victor Construct.

În ambele cazuri, firmele patronate de Dănuţ Prisecariu solicită ca antreprenorul şi subcontractanţii săi să plătească în solidar daune pentru deschiderea cu întârziere a mall-ului din Botoşani, iar subcontractanţii să plătească daune pentru vicii ascunse la lucrări.

În dosarul 3.513/40/2013 împotriva Veritas şi Construct Design, Prisecariu cere instanţei să oblige „pârâtele” la plata în solidar a unei sume de 833.777,89 lei, cu TVA inclus, reprezentând „beneficiul nerealizat din contravaloarea cuantumului chiriilor din perioada 24 ianuarie- 29 martie 2013 motivat de faptul că toate lucrările suplimentare de remediere efectuate au generat întârzieri în deschiderea obiectivului investițional”.

De asemenea, proprietarul mall-ului cere instanței să oblige Veritas SRL să achite suma de 1,053 milioane de lei pentru daune interese reprezentând „contravaloarea lucrărilor suplimentare efectuate de Moldova Universal SRL Iași pentru remedierea unor lucrări a căror necesitate a apărut din culpa gravă a pârâtei pentru vicii ascunse ale lucrărilor”.

În dosarul 3.516/40/ 2013 împotriva Victor Construct și Construct Design, prima solicitare către instanță este similară cu cea din procesul contra Veritas, adică daune în solidar de 833.777,89 lei, cu TVA inclus, reprezentând „beneficiul nerealizat din contravaloarea cuantumului chiriilor din perioada 24 ianuarie- 29 martie 2013 motivat de faptul că toate lucrările suplimentare de remediere efectuate au generat întâryieri în deschiderea obiectivului investițional”, dar și o sumă de 979.532, 44 lei pentru daune interese reprezentând „contravaloarea lucrărilor suplimentare efectuate de Moldova Universal SRL Iași pentru remedierea unor lucrări a căror necesitate a apărut din culpa gravă a pârâtei pentru vicii ascunse ale lucrărilor”.

Cele două procese au loc pe fondul unui conflict deschis între Prisecariu și cei doi oameni de afaceri din Botoșani, care acuză faptul că anumite lucrări de la mall nu au fost plătite. Victor Mihalachi susţine că are de recuperat peste 200.000 de lei de la Prisecariu, iar acest lucru este de notorietate. De altfel, cei doi au fost implicaţi într-un scandal neobişnuit, pe fondul datoriilor agresându-se pe Bulevardul Mihai Eminescu.

One thought on “Firmele Victor Construct şi Veritas, date în judecată de patronul de la Uvertura Mall pentru întârzierea lucrărilor. Vezi ce daune cere!

  1. Incepe dansul. Vicu la balet, O daie la trapez !
    Va sa fie mare spectacol, mare.
    Se pun deja in vinzare belete pe stadionul recent promovatei noastre echipe de football.
    Lojele sint deja date rechinilor locali, ramin peluzele, firul ierbii si galeria uslasilor.
    Pentru circotasi si presa nu mai „e” locuri !!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *