Medic Spitalul Judeţean: Spitalul are datorii pentru că s-au făcut abuzuri vizavi de salarizare

bolnavi spitalSpitalul Judeţean „Mavromati” a acumulat datorii pentru că s-au făcut abuzuri vizavi de salarizarea personalului. Cel puţin asta susţine medicul Gheorghe Apetroaie, de la Unitate de Primire Urgenţă, care a precizat că sute de angajaţi de la secţiile comasate au dat în judecată conducerea unităţii pentru nişte sporuri reţinute înainte de comasare, procese pe care le-au câştigat şi au pus la plată suplimentar spitalul.  El mai spune că, deşi au fost promisiuni că unitatea spitalicească va primi un plus de 60 miliarde lei vechi finanţare după fuziune, acest lucru nu s-a întâmplat.

Comasarea a fost întârziată, iar în momentul în care s-a făcut nu s-a judecat la rece bugetul pe anul viitor. Am intrat într-un grad superior. Problema a fost că de la gradul respectiv nu am ajuns la gradul de urgenţă, şi atunci finanţarea nu a crescut. Au crescut salariile cu 15%, s-au făcut multe abuzuri vizavi de salarizare la alte unităţi, cum a fost Maternitatea, cum a fost Psihiatria, dar şi la Spitalul Judeţean. Au fost sancţionate dur, dar corect, de instanţele de judecată, motiv pentru care, în baza hotărârilor judecătoreşti, Spitalul Judeţean a fost obligat să returneze sumele cuvenite personalului, reţinute nelegal sau care au avut prejudicii vizavi de încadrarea profesională„, a menţionat Apetroaie.

Aşa s-a făcut că de la un buget de salarii de 70% cât era înainte de comasare, Spitalul judeţean a ajuns undeva la 90%.

Şi aceste datorii tot curg, vin din urmă. Procesele sunt pe rol. Spitalul Judeţean, din punct de vedere al segmentului salarizării,  nu are o situaţie roz şi nu poate fi rezolvată decât prin suplimentarea contractului de la CAS„, a mai spus Gheorghe Apetroaie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *