VW Touran „expirat” depistat la Stânca

masina politie frontieraPoliţiştii de frontieră din cadrul PTF Stânca au întocmit lucrare penală unui cetăţean R. Moldova pentru punerea în circulaţie a unui autovehicul fără drept de circulaţie în România, după ce a fost depistat la volanul unui autoturism care avea inspecţia tehnică periodică expirată.

Pe 9 august, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, Viorel B., cetăţean R. Moldova, în vârstă de 43 de ani, conducând un autoturism marca VW Touran, înmatriculat în Italia.

La controlul de frontieră acesta a prezentat certificatul de înmatriculare şi talonul care atestă inspecţia tehnică periodică, emise de autorităţile italiene.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control poliţiştii de frontieră au efectuat verificări specifice în urma cărora au constatat faptul că inspecţia tehnică periodică este expirată.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit bărbatului lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *