Întâlnire cu tineri din trei ţări europene la Botoşani

Intalnire intre liceeni din Ungureni si din Franta 1Un grup de tineri din Druillat, Revermont, Franţa, de la Liceul  Tehnologic Plopenii
Mari – Ungureni, Botosani-  și doi reprezentanțI  de la Asociația EuROpaeus, Roma – Italia s-au
aflat joi în vizită la Centrul de Informare Europe Direct Botoșani – sala de activități de la Colegiul Național Mihai Eminescu.

Oaspeții au urmat  pașii cu steluțe aurii pe culoarul european al Colegiului și au remarcat cu interes inscripția sălii purtând numele conaționalului lor, Jean Monnet, arhitectul principal al Uniunii Europene.
Tinerii și îndrumătorii lor au fost salutați cu căldură de profesorii Cristina
Chiriac, directoarea Colegiului Mihai Eminescu Botoșani,  Rodica Mighiu, inspector școlar pentru programe europene la ISJ Botoșani precum și de reprezentanți ai Centrului Europe Direct Botoșani.

Intalnire intre liceeni din Ungureni si din FrantaAu mulțumit din partea oaspeților prof.  Jaqueline Peulet,
președinta Comitetului de înfrățire Revermont – Ungureni, și prof.  Alexandru
Dascaliu, director al Liceului tehnologic din Plopenii Mari.
În continuare tinerii români și  francezi au desfășurat o sesiune interactivă pe marginea Cartei Drepturilor  Fundamentale a Uniunii Europene, finalizată cu adnotări proprii pe un afiș al documentului.

Radu cajvaneanuVoluntari ai Centrului Europe Direct Botoșani au distribuit materiale documentare și promoționale.  În final toți tinerii s-au întreținut în curtea interioară a liceului, au cântat, au dansat și s-au fotografiat împreună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *