Trimis în judecată, în stare de arest prevenitv, după ce a lovit cu ciocanul în cap o educatoare

Parchetul de pe langa Tribunalul BotosaniParchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv a inculpatului Gheorghe Codău, în vârstă de 55 ani, din localitatea Călăraşi, pentru săvârşirea infracţiunii de „tentativă de omor”.

S-a reţinut că în dimineaţa zilei de 01.07.2013, inculpatul i-a aplicat victimei mai multe lovituri cu un ciocan peste cap, cauzându-i un traumatism cranio-cerebral, cu fracturi deschise şi înfundare parietală stângă.

Facem precizarea că punerea în mişcarea  a acţiunii penale şi sesizarea instanţei de judecată, este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Codău este acuzat ca pe 4 iulie 2013 i-a aplicat sapte lovituri de ciocan peste cap educatoarei Elena Rusu de 56 de ani.

Barbatul lucra si el ca ingrijitor la aceeasi unitate de invatamant, ca si educatoarea, adica la Scoala 2 Calarasi.

Dupa ce a comis fapta, omul de serviciu a vrut sa se sinucida, dar a ajuns la spital. Tot la spital, insa la Clinica de Neurochirurgie din Iasi, a ajuns si educatoarea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *