Doina Berescu, acționar Socar: „Mutarea sediului a eficientizat activitatea”

Acţionarul botoşănean al companiei Socar Petroleum SA susţine că mutarea sediului social din Botoşani în Bucureşti a însemnat şi o eficientizare a activităţii.

” Având în vedere că acum Socar dezvoltă staţii la nivel naţional, pentru un management perfomant şi integrat, Capitala este o poţiunea mai bună. Altfel se văd lucrurile”, a precizat Doina Berescu.

În prezent, compania Socar deţine 16 staţii Peco şi are alte cinci în construcţii, în special în zona Moldovei, iar planurile companiei este de extindere de-a lungul drumului european E85 ce leagă regiunea Moldovei de capitala ţării.

Socar PetroleumPotrivit bilanţului pe 2012 depus de Socar Petroleum la Finanţe, firma a avut o cifră de afaceri de 232,2 milioane de lei şi o pierdere generată de investiţii de 14,6 milioane de lei.

Doina Berescu deţine 9,99% din acţiunile companiei fiind şi membru în consiliul de administraţie în timp ce soţul acestei, Iulian Berescu, are funcţia de director general adjunct în cadrul companiei.

Compania Socar a pătruns pe piaţa naţională prin preluarea  societăţii botoşănene Romtranspetrol deţinută de familia Berescu. Tranzacţia a avut loc în 2011, compania azeră preluând 15 staţii Peco deţinute de societatea botoşănenă. Timp de doi ani sediul companiei a fost la Botoşani însă în acest an a fost mutat în capitală fiind invocate motive ce ţin de infrastructură şi poziţie geografică.

One thought on “Doina Berescu, acționar Socar: „Mutarea sediului a eficientizat activitatea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *