Angajatori sancţionaţi de ITM pentru muncă la negru

Trei angajatori au fost sancţionaţi de inspectorii de muncă, după ce au fost prinşi cu angajaţi care munceau la negru. În cursul lunii  iulie, în cadrul serviciului Control Relaţii de Muncă au fost efectuate  controale la un numar de 105  angajatori, cu un număr de 1750 salariaţi din care 522  femei.

Au fost efectuate 105 controale, au fost sanctionaţi  53 angajatori, au fost aplicate 90 sancţiuni contravenţionale din care  66 avertismente şi  24 amenzi, în valoare totală de  159.300 lei.

Au fost depistate  patru persoane ce lucrau fără forme legale la un numar de trei angajatori, valoarea sancţiuni aplicate în acest sens fiind  de 40.000 lei.

Au mai fost aplicate sancţiuni în valoare de 119.300 lei pentru depistarea altor deficienţe cum ar fi nerespectarea prevederilor legale privind registrul general de evidenta al salariatilor, negarantarea în plată a salariului minim brut pe ţară; nepăstrarea evidenţei orelor de muncă prestate, nerespectarea dispoziţiilor privind munca suplimentară, se arată într-un comunicat al ITM Botoşani.

Valoarea totală a  amenzilor aplicate de către  serviciul  Control Relaţii Muncă în luna iulie  este de  159.300 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *