Vezi ce schimbări are în vedere managerul Spitalului Judeţean!

Managerul Spitalului Judeţean, Viorel Iliuţă, intenţionează să facă mai multe schimbări administrative în unitate pentru a reduce cheltuielile. El a spus că bolnavii care stau la secţia de psihiatrie din Parcul Tineretului vor fi mutaţi într-un pavilion al Spitalului de Psihiatrie.

Una din măsurile pe care le iau va fi restrângerea activităţii din două clădiri în care există mai puţini bolnavi şi unde se consumă resurse nejustificat, în contextul în care în secţiile exterioare, gen Pediatrie şi Psihiatrie, există posibilitatea de a caza aceşti bolnavi”, a spus Viorel Iliuţă.

În locul bolnavilor din Parcul Tineretului vor fi internaţi contra cost, în cazul în care va exista cerere, bolnavii cu probleme psihice în fază terminală, care nu pot fi îngrijiţi de familie.

În alte părţi există un asemenea stabiliment şi are adresabilitate. Aş putea să folosesc clădirea aceea, iar costurile să fie asumate şi decontate din nişte venituri pe care le fac acolo. Vom vedea dacă avem cazuri, dacă aparţinatorii sunt dispuşi să vină să plătească„, a mai spus Iliuţă.

O altă schimbare pe care doreşte să o facă Iliuţă se referă la mutarea Secţiei de neuropsihiatrie infantilă, din zona industrială, unde a funcţionat Secţia de distrofici, la Spitalul de copii.

Am găsit pe etajul doi de la Pediatrie o secţie goală. Clădirea de la distrofici poate fi folosită pentru o chestie medico-socială sau poate fi închiriată”, a mai spus managerul Spitalului Judeţean.

Măsurile de reorganizare vor fi luate pentru restrângerea cheltuielilor şi creşterea veniturilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *