Drumurile din Botoşani, modernizate recent pe bani grei, ca după bombardament. Foto!

gropi drum saveni 001Mai multe drumuri din municipiul Botoşani, asfaltate în urmă cu doi-trei ani prin fonduri europene, dar şi cu bani din bugetul local, arată ca după bombardament.Din cauza apei care s-a infiltrat subteran, asfaltul a început să se macine sau să crape. Grav este că o parte din aceste străzi nu mai sunt în garanţie şi vor trebui refăcute pe banii municipalităţii. Primarul Ovidiu Portariuc a declarat, miercuri, că va numi o comisie de control pentru a vedea dacă vina aparţine constructorului sau proiectantului.

Este vorba de străzile Săveni, Împărat Traian, Bucovina, dar şi Bulevard.

Pe multe străzi s-a infiltrat apa subteran şi a început să pocnească asfaltul. Practic va trebui refăcut. Voi face o comisie de control şi să facem inclusiv o expertiză tehnică cu carote de asfalt, prelevare de probe, să vedem exact dacă nu s-a respectat documentaţia tehnică în timpul asfaltării, nu a fost calitatea materialului sau sunt defecţiuni de proiectare. Trebuie să identificăm, pentru că este vorba de pierderi de miliarde. Eu am crezut că lucrări făcute cu trei-patru ani în urmă sunt de bune calitate, sunt făcute pe împrumuturi de 500  miliarde care s-au băgat în asfaltări, iar dacă începem acuma să le refacem…Am zis că mergem înainte, nu să ne întoarcem înapoi să le reparăm„, a spus Portariuc.

El s-a deplasat, miercuri, pe străzile respective şi s-a arătat nemulţumit de cum arată.

Comisia de control va evalua lucrările făcute în ultimii cinci ani. Am cerut la investiţii să îmi facă o situaţie cu valoarea lucrărilor, constructor, termen de garanţie. Trebuie să avem o atenţie sportiă pe tot ce înseamnă proiectare, dimensionare canalizări . Măcar trebuie să învăţăm din greşelile trecutului să nu se mai repete„, a mai spus Portariuc.

One thought on “Drumurile din Botoşani, modernizate recent pe bani grei, ca după bombardament. Foto!

  1. D.le Primar daca schimbati Constructorul ABONAT de la revolutie pentru lucrarile din municipiu poate se vor face si lucarile mai de buna calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *