Concurs naţional de şah şi informatică la Tabara Agafton

concurs sah eleviEdiţia a III-a a Concursului naţional de şah şi informatică  „Cupa municipiului Botoşani”, desfăşurat în Tabăra „Codrii de Aramă”, Agafton, s-a încheiat.

Organizator al proiectului a fost Palatul Copiilor Botoşani, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Botoşani.

La concurs au participat elevi cu performanţe deosebite  în jocul de şah şi în informatică de la: Palatul Copiilor Buzău, Palatul Copiilor Suceava, Palatul Copiilor Iaşi, Palatul Copiilor Constanţa, Palatul Copiilor Giurgiu , Palatul Copiilor Vaslui, Clubul Copiilor Breaza, Clubul Copiilor Lugoj, Palatul Copiilor Botoşani.

Concursul de şah s-a desfăşurat  în sistem open elveţian în şapte runde, iar timpul de joc a fost 30 minute / jucător / partidă. Această activitate a fost gândită pentru a dezvolta copilului componenta cea mai importantă a creativităţii – imaginaţia, dar şi inteligenţa, voinţa, intuiţia şi perseverenţa.

Seminarul informatic din cadrul proiectului a fost un concurs naţional pe teme de şah, unde elevii au elaborat si prezentat soft-uri educaţionale cu tema „Jocul de şah – mijloc eficient de dezvoltare a inteligenţei elevului”.

Câştigătorii concursului au primit diplome, medalii, cupe şi premii în cadrul festivităţii de premiere.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *