Ambasadorul Israelului: Vizita în Botoşani este una emoţională

ambasador israel
Dan Ben-Eliezer, ambasadorul Israelului

Vizita în Botoşani este una emoţională, iar Botoşaniul are din acest punct de vedere o valoare adăugată la legăturile economice care pot fi dezvoltate, a declarat luni, la Botoşani, ambasadorul Israelului în România, Dan Ben-Eliezer. El a spus că există un potenţial de a extinde colaborarea între cele două state în multe domenii. Diplomatul israelit a vorbit cu autorităţile judeţului despre proiectele din judeţ şi despre posibile colaborări în mai multe sectoare de activitate, precum agricultura, IT, energie alternativă şi turism. Dan Ben-Elieze a declarat că îşi doreşte foarte mult ca turişti din Israel să vină  în România, în special în zona Botoşani.

Sunt foarte fericit să vizitez judeţul Botoşani. Am început vizita aici prin a mă întâlni cu reprezentanţii comunităţii evreieşti, iar acum am finalizat nişte discuţii informative cu preşedintele Consiliului Judeţean, cu domnul prefect şi preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie. Ca ambasador, mă consider privilegiat de a mă afla în România, o ţară de care sunt foarte ataşat pentru că rădăcinile mele sunt de aici, din partea mamei, care s-a născut la Iaşi şi sunt moldovean. Am discutat de modalităţi de a extinde această cooperare, astfel încât ele să devină mai eficiente… Cred că există un adevărat potenţial de legături între judeţul Botoşani şi statul Israel, şi aş fi mai mult decât încântat să facilitez aceste legături„, a precizat ambasadorul Israelului la Botoşani.

El a apreciat sprijinul autorităţilor locale pentru comunitatea evreiasca din Botosani.De altfel, diplomatul s-a întâlnit şi cu reprezentanţii comunităţii evreieşti.

A fost emoţionat pentru mine să aud şi să mi se prezinte modalitatea prin care ei încearcă şi susţină moştenirea şi tradiţiile pe care le reprezintă. Am auzit despre contribuţia pe care comunitatea evreiască a avut-o în trecut pentru dezvoltarea acestui judeţ şi a acestui oraş. Comunitatea nu este numeroasa, iar media de vârstă este destul de ridicată. Majoritatea sunt adulţi„, a mai spus Dan Ben-Eliezer.

Ambasadorul Israelului a ţinut să precizeze, de asemenea, că vizita sa a reprezentat doar un prim pas pentru următoarele vizite în judeţul Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *