Noul manager al Spitalului Judeţean: Suntem pe un butoi cu pulbere

viorel iuliuta la judetean 003Viorel Iliuţă a preluat Spitalul Judeţean cu arierate de peste 2,1 milioane lei. Acesta a declarat că la această dată situaţia financiară de la Spitalul Judeţean nu este una roz şi că urmează un plan de reorganizare a unităţii. Asta după ce la sfârşitul săptămânii trecute, Viorel Iliuţă a primit şi sfaturi de redresare a unităţii de la fostul ministru al Sănătăţii, Vasile Cepoi.

Am primit sfaturi valoroase şi utile la ceea ce trebuie făcut într-o unitate care are probleme. Principala măsură este analiza costurilor şi soluţii pentru rezolvarea lucrurilor care exced din limita normalului. Ar trebui să verificăm în detaliu toate cheltuielile, să încercăm să reducem cheltuielile, să încercăm să găsim venituri suplimentare, inclusiv venituri proprii. Trebuie rediscutat contractul cu Casa. Avem arierate şi nu sunt puţine şi trebuie să găsim o formulă de reabilitare a situaţiei spitalului.  Suntem pe un butoi cu pulbere„, a spus noul manager al spitalului.

În cazul în care situaţia de la spital nu va fi echilibrată prin măsuri mai puţin dure, se va apela şi la ultima, aceea de a disponibiliza personal. Viorel Iliuţă a precizat că în niciun caz disponibilizările nu vor fi afecta personalul medical.

Personalul medical este puţin, la limita de jos a normării. Nu se pune probleme ca personalul medical să plece acasă. La personalul nemedical vom analiza”, a adăugat Iliuţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *