Întâlnire la vârf de USL. Portariuc şi Iliuţă au stat din nou la aceeaşi masă. Vezi ce au discutat!

Andrei Dolineaschi, Viorel Iliuta si Gheorghe Sorescu intrand in Pensiunea Boema
Andrei Dolineaschi, Viorel Iliuta si Gheorghe Sorescu intrand in Pensiunea Boema

Liderii din Botoşani ai Uniunii Social Liberale (USL) s-au întâlnit, duminică după-amiază, într-un cadru foarte restrâns, pentru a discuta pe tema disensiunilor dintre PNL şi PSD, dar, mai ales, despre noul viceprimar al municipiului.

Întâlnirea USL-istă a avut loc la Pensiunea Boema, la ea participând preşedintele şi preşedintele executiv al PSD, Andrei Dolineaschi şi Ovidiu Portariuc, dar şi prim-vicepreşedintele PNL Gheorghe Sorescu şi preşedintele organizaţiei municipale a PNL, Viorel Iliuţă.

Primarul Ovidiu Portariuc intrand la Pensiunea BoemaCei patru au discutat timp de o oră şi jumătate despre armonizarea relaţiilor dintre cele două partide, convenind ca săptămânal să aibă loc întrevederi între liderii celor două partide, în special între preşedinţii organizaţiilor municipale ale PSD şi PNL, Ovidiu Portariuc şi, respectiv, Viorel Iliuţă.

„Am stabilit ca preşedinţii organizaţiilor de municipiu, şi îi am în vedere pe domnul Portariuc şi domnul Iliuţă, să se întâlnească săptămânal, dar obligatoriu înainte de fiecare şedinţă, ca să ne armonizăm punctele de vedere„, a precizat Gheorghe Sorescu.

Andrei Dolineaschi si Viorel IliutaDe asemenea, cei patru au stabili ca orice proiect de pe ordinea de zi a şedinţelor de Consiliu Judeţean şi Consiliu Local să fie discutat în USL înainte de a fi promovat în şedinţă publică.

Este nevoie de comunicare şi în Consiliul Judeţean, şi în Consiliul Local, între partidele care compun USL. Este nevoie de o mai bună comunicare şi o mai bună strategie politică şi administrativă în cadrul USL. S-a făcut o analiză şi s-a constatat că din cele 600 de proiecte introduse pe ordinea de zi au fost neînţelegeri doar pe 0,2% din proiecte”, a spus Dolineaschi

Totodată, s-a discutat despre viitorul viceprimar al municipiului, care trebuie să fie nominalizat de PNL. Cel mai probabil, acesta va fi Cătălina Lupaşcu, chiar dacă, se pare, că Portariuc, nu este 100% de acord cu această variantă.

Andrei Dolineaschi la intalnirea cu Viorel Iliuta si Gheorghe SorescuAm convenit să discutăm toate proiectele introduse în Consiliul Local cu domnul Iliuţă. de asemenea, vom discuta şi proiectele puse în dezbatere la Consiliul Judeţean. Pe viitor nu vor mai apărea probleme. Cel puţin aşa sper eu„, a precizat Portariuc. El aşteaptă nominalizarea USL pentru poziţia de viceprimar.

Cel care a absentat de la discuţiile liderilor USL a fost preşedintele PNL, Florin Ţurcanu, care a refuzat să participe, el având, sâmbătă, o discuţie cu Andrei Dolineaschi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *