Spitalele din judeţ strâng cureaua. Încă un spital anunţă reorganizarea!

spitalul municipal dorohoiÎncă o unitate spitalicească din judeţ anunţă reorganizarea pentru a se încadra în fondurile primite de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Este vorba de Spitalul municipal Dorohoi, care, potrivit unei adrese trimise CAS, are în vedere comasarea unor secţii, creşterea numărului de consultaţii în ambulator, dar şi a internărilor de zi. De asemenea, unitatea spitalicească îşi propune creşterea veniturilor proprii.

Reprezentanţii unităţii spitaliceşti motivează, de asemenea, în adresa trimisă CAS Botoşani, că unitatea se confruntă cu lipsă de personal, de aceea sunt excluse disponibilizările de personal.

Noi am cerut de la toate spitalele situaţii, pentru a vedea dacă se încadrează cu cheltuielile în buget. Din toate unităţile spitaliceşti, Spitalul Judeţean merge mai anevoios, se încadrează mai greu în banii din contractul cu Casa. Pentru spitale, Casa naţională nu poate aloca mai mult decât suma minimă pentru desfăşurarea activităţii medicale„, a spus Costel Lupaşcu, preşedintele CAS Botoşani.

Şi Spitalul de Recuperare a luat nişte măsuri pentru a se încadra în bugetul alocat de instituţia de asigurări de sănătate. Într-o adresă trimisă CAS, unitatea anunţă comasarea mai multor compartimente administrative.

Spitalele care nu se încadrează în buget vor trebui să vină cu măsuri de reorganizare, respectiv restructurare de personal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *