Minore traficate de un fiu de poliţist

diicot BotosaniDoi botoşăneni şi un sucevean au fost trimişi în judecată, vineri, de procurorii DIICOT Botoşani  sub acuzaţiile de constituire ori sprijinire a unui grup infracţional organizat şi trafic de minori.

Potrivit anchetatorilor, în perioada martie 2012-iunie 2013, cei trei suspecţi, Lucian Ioan Listar, Florin Adi Ungureanu şi Florin Asăndoaie, ultimul din Câmpulung Moldovenesc (Suceava), ar fi racolat mai multe tinere, unele minore, care au fost plasate în reţelele de prostituţie. Gruparea a fost dată în vileag după ce una dintre victime, vândută succesiv, a ajuns în Italia şi a reuşit să fugă de proxeneţi, solicitând protecţie din partea autorităţilor.

Aşa s-a ajuns la Lucian Ioan Listar, fiul fostului şef de post de poliţie din Hlipiceni, despre care procurorii DIICOT susţin că a încercat să obţină venituri prin exploatarea sexuală a unor tinere.

După o anchetă care a durat aproape trei luni, pe 10 iunie, procurorii DIICOT au efectuat şapte percheziţii în Botoşani şi Suceava, însă Florin Adi Ungureanu nu a fost găsit la domiciliu, fiind plecat în străinătate. În schimb, Listar şi Asăndoaie au fost arestaţi preventiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *