Biletele de ordine pentru analizele medicale gratuite din luna septembrie, deja epuizate

analize laboratorCabinetele medicale care efectuează analize gratuite în baza contractelor cu Casa de Asigurări de Sănătate au epuizat deja programările pentru întreaga lună septembrie. Pentru că bugetul alocat analizelor este foarte mic, iar numărul de solicitări din partea pacienţilor este foarte mare, toate biletele de ordine au fost epuizate.

Spre exemplu, Clinica Ecomed a făcut terminat biletele de ordine în prima zi din august pentru luna septembrie.

Mihaela Pujina- Ecomed Botosani„Noi am făcut 110 programări în doar 45 de minute. Adresabilitatea la clinica noastră este foarte mare, iar bugetul alocat este foarte mic”, a afirmat directorul Ecomed, Mihaela Pujină.

Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate recunoaşte subfinanţarea sistemului.

Într-adevăr cerera este foarte mare pentru analize medicale în laboratoarele care sunt în contract cu Casa de asigurări şi bugetul e limitat, motiv pentru care noi am făcut cecere de suplimentare la Casa Naţională, pentru a creşte fondul alocat pentru analize la laboratoare”, a spus directorul Casei de Asigurări de Sănătate, Costel Lupaşcu.

One thought on “Biletele de ordine pentru analizele medicale gratuite din luna septembrie, deja epuizate

  1. Fiecare salariat da pentru sanatate 2-3-4 milioane de lei lunar si poate chiar mai mult, de ce nu poate el sa-si faca o data pe an macar analizele gratuit? De ce platim?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *