Începând de luna aceasta, botoşănenii vor primi cardurile de sănătate

costel lupascu
Costel Lupascu, presedintele CAS Botosani

Cardurile naţionale de sănătate vor fi distribuite botoşănenilor spre sfârşitul lunii august, a declarat Costel Lupaşcu, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate. Acesta a declarat că urmează să se stabilească modalitatea de distribuire a cardurilor la nivelul judeţului, după ce va avea o întâlnire cu medicii de familie din judeţ.

Cardul va conţine la vedere pe lângă nume şi prenume şi codul de identificare în sistemul de sănătate. În plus, va avea un cip pe care vor fi înăarcate de către medicul de familie şi alte informaţii esenţiale: CNP-ul, grupa sanguină, RH-ul, diagnostice medicale cu risc vital, boli cronice, dar şi datele de contact ale doctorului.

Cardurile vor veni periodic. Din august, începe distribuirea cardurilor. O modalitate ar fi ca acestea să fie distribuite cu ajutorul medicilor de familie, cu care vom avea o întâlnire şi vom solicita sprijinul lor, altfel vom încerca să găsim alte variante: să le distribuim prin Poştă sau să chemăm asiguraţii la sediul nostru„, a spus preşedintele CAS Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *