Semnături fără valoare juridică ale şefilor de la Finanţe

Toate documentele semnate, începând de joi, de directorii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice din Botoşani sunt nule de drept. Şefii instituţiei nu avea voie să semneze niciun act, pentru că, în contextul reorganizării, unitatea şi-a pierdut personalitatea juridică. Dacă instituţia nu există, în mod normal, şefii au rămas fără posturi şi, implicit, au pierdut dreptul de semnătură.

Cu toate acestea, directorii din Finanţe continuau să semneze documente.  Astfel s-a ajuns în situația în care actele (acte de control fiscal, procese verbale de sancţiune sau decizii de impunere) ar putea fi lovite de nulitate, dacă orice contribuabil afectat acţionează Fiscul în instanţă.

Singurul lucru cert care se ştia joi era că 45 de persoane din cadrul instituției au rămas fără posturi, majoritatea posturilor fiind de conducere, după ce serviciile şi administraţiile au fost desfiinţate.

După ce se va comunica și ordinele de disponibilizare urmează un concurs în care va fi selectat personalul ce va ocupa noile funcții create.  În alte judeţe ale ţării finanţiştii se pregătesc de proteste în urma disponibilizărilor, însă la Botoşani se aşteaptă vineri deciizile oficiale de la nivel de minister pentru a se lua o decizie în acest sens.  În urma procesului de reorganizare fiscul botoşănean va fi subordonat celui ieşean, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Iaşi devenind Direcţie Regională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *