O firmă din Botoşani produce pentru Mercedes şi BMW, dar şi pentru sistemul medical de urgenţă din Germania

romed BotosaniO firmă din Botoşani a reuşit să livreze marfă pentru două dintre cele mai importante companii producătoare de automobile din lume. Societatea comercială Romed, care produce poşete din piele pentru femei, genţi de voiaj, dar şi alte accesorii din piele, a realizat genţi pentru cărţile tehnice ale Mercedes Benz, dar şi genţile accesorii pentru motocicletele BMW.

romed BotosaniFabrica botoşăneană este singura din România care produce genţi tehnice, astfel încât a realizat şi realizează, în acest moment, genţile pentru materialele sanitare pentru medicii de urgenţă din Germania, dar şi huse pentru puşti, vândute în Belgia, sau rucsaci pentru militarii din Legiunea străină franceză.

Afacerea este condusă de fostul senator PSD, Nelu Pujină, iar fabrica îşi desfăşoară activitatea în fosta întreprindere producătoare de păpuşi Bomatex (patronată acum de fostul primar Florin Egner).

romed BotosaniFabrica s-a înfiinţat acum doi ani şi avea la început doi angajaţi. Acum are circa 70 de salariaţi, iar cifra de afaceri a ajuns la o cifră de afaceri de 2,1 milioane de lei, în 2012.

Nelu Pujină a descoperit o piaţă de nişă şi, prin intermediul unei firme din Germania, a reuşit să pătrundă pe cele mai pretenţioase pieţe europene.

„Am găsit afacerea întâmplător, dar potenţialul ei este foarte mare. Am preluat un bussines de marochinărie, cu doi oameni, dar am reuşit să facem o gamă foarte largă de produse. Facem genţi tehnice pentru tot felul de aparatură, dar în special pentru aparatură medicală, pentru aparatură electronică, pentru i- Phone, pentru i- Pad„, a spus Pujină.

romed BotosaniSistemul de lucru este exclusiv lohn, ceea ce înseamnă că Romed produce doar pe materia primă a clienţilor şi pe modele propuse de aceştia.

„Nu este o afacere numaidecât profitabilă. La început, ne-am propus doar să ne menţinem pe piaţă. Când creşte volumul, va fi şi profitabilă”, a spus Pujină, care intenţionează să achiziţioneze, în cel mai scurt timp, un spaţiu de producţie propriu.

Cele mai atractive produse sunt poşetele pentru femei, care sunt făcute doar din piele şi care concurează marii producători din domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *