Week-end cu muzică şi tradiţii populare la Botoșani

De vineri, Botoșaniul intră în sărbătoare, pentru că începe Festivalul Cântecului, Jocului, Portului Popular organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Tradițiilor Populare.

Evenimentul, aflat la cea de-a VIII-a ediție, cuprinde mai multe manifestări cum ar fi Festivalul Fanfarelor, Festivalul coregrafic „Vasile Andriescu” și Târgul Meșterilor Populari. Festivalul Fanfarelor va debuta cu o paradă, care se va desfășura pe traseul Casa Tineretului -Marchian – Nicolae Iorga- Calea Națională – Cuza Vodă – Pietonalul Unirii și se va încheia cu un spectacol la care vor lua parte fanfarele din Mileanca, Hudești, Cordăreni, Cândești, Suharău, fanfara Palatului Copiilor -toate acestea din Botoșani și  Scheia, Stamate-Fântânele din Suceava.

Festivalul Coregrafic „Vasile Andriescu” se va desfășura în fiecare zi de vineri până duminică inclusiv începând cu ora 17.00. Pe scena de pe Pietonalul Unirii vor urca ansambluri populare din județ, dar și din Constanța, Brașov și Rep. Moldova. Tot vineri, va fi deschis Târgul Meșterilor Populari la care vor participa artiști populari din Botoșani, Iași, Suceava, Bistrița Năsăud, Prahova, Harghita, Covasna, Maramureș, Vaslui, Neamț, Mureș. Expoziția meșterilor populari este cu vânzare, astfel încât botoșănenii care iubesc tradițiile populare își pot achiziționa produse confecționate manual din diferite zone etnografice ale țării.

Deschiderea manifestărilor se va face, vineri, începând cu ora 12.30.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *