Căldura face victime: Un tânăr a leşinat în timp ce aştepta la un cabinet medical

lesinati ambulantaMai mulţi botoşăneni au avut nevoie în ultimele zile de îngrijiri medicale după ce au leşinat din căldurii. Cadrele medicale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă au fost solicitate să intervină atât la instituţii publice, cât şi pe stradă. Luni, ambulanţa a preluat un tânăr în stare lipotimică chiar de la un cabinet medical. Tânărului i s-a făcut rău în timp ce aştepta să intre la un consult medical. Tot luni, ambulanţa a fost solicitată pentru o persoană căreia i s-a făcut rău în timp ce aştepta la rând la Serviciul de Evidenţă a Populaţiei.

„Am fost chemaţi la o stare lipotimică în loc public. Am preluat pacientul, i-am acordat primul ajutor, după care a fost transportat la Unitatea de Primire Urgenţă„, a declarat medicul Bogdan Ursu, de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

Medicii recomandă ca aceste persoane, mai ales cele care suferă de diverse afecţiuni şi care se pot acutiza în perioada căldurii, să evite expunerea la soare, să consume lichide, nu cafea sau băuturi alcoolice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *