Ţurcanu anunţă ruperea relaţiilor dintre PNL şi PSD în Consiliul Judeţean

Presedintele CJ Botosani, Florin Turcanu
Presedintele CJ Botosani, Florin Turcanu

Preşedintele CJ, Florin Ţurcanu, a făcut, luni, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean, o declaraţie surprinzătoare. El a anunţat ruperea USL în interiorul CJ, după ce social-democraţii nu i-au susţinut un proiect de act normativ.

Nu voi mai avea parteneriat cu PSD, ci voi avea parteneriat cu cetăţenii si toti consilierii din CJ. Asta este o declaraţie pe care o fac în faţa dv.”, a spus Ţurcanu.

El a propus alocarea a 600.000 de lei pentru o actiune ce viza transportul elevilor la Memorialul Ipoteşti, dar si la alte obiecte turistice din judetul Neamt , însă social-democraţii au spus că nu vor să transforme instituţia de cultură într-o firmă de transport.

Am constatat ca Memorialul Mihai Eminescu, care este Centru de studii national, se transforma intr-un fel de societate care realizeaza transporturi auto de-a lungul si de-a latul judetului si chiar si in afara acestuia. Acolo, din cate stiu, nu avem niciun cercetator. A starnit multa distractie faptul ca in aceste proiecte se spune: toti elevii din Botosani. Sa nu scape niciunul„, a spus consilierul PSD Gheorghe Vazdoaga in sedinta de CJ. El a propus scoaterea acestuia de pe ordinea de zi a sedintei.

In replica, Florin Turcanu, a declarat ca proiectul nu este unul politic si ca se doreste doar ca elevii din judet sa cunoasca locul unde s-a nascut poetul Mihai Eminescu, sa viziteze Muzeul Judetean, precum si barajul Stanca Costesti.

Nu este pentru prima data cand facem aceste actiuni, si tot dv. ati votat. Peste 80% din elevii din judet nu au vizitat niciodata Memorialul Ipotesti. Sunt copii din familii bine intemeiate, dar nu au avut posibilitatea sa viziteze aceste obiective. Nu voi fi prezent la nicio actiune, ca sa va asigurati ca nu cer voturile copiilor de clasa I, II. Puteti sa participati si dv. Nu va opreste nimeni„, a precizat Turcanu.

Proiectul a trecut insa pe baza votului consilierilor PNL şi PDL, ceea ce arată configurarea unei alianţe între cele două formaţiuni politice în CJ.

7 thoughts on “Ţurcanu anunţă ruperea relaţiilor dintre PNL şi PSD în Consiliul Judeţean

  1. Cine raspunde de incalcarea legii sa nu se depaseasca 70%, privind cheltuielile de personal,. Cred ca acel care scrie peste tot ca legea e politica si da drepturi asa cum vrea el!.,,Eu sunt regele!” Cred ca este aceeasi persoana care mintea, ca sa ajunga primar! Sigur ati scapat haturile domnule Turcanu!

  2. Lucrurile trebuie facute in folosul cetatenilor, nu cum doreste d nul Turcanu, sa stie ca imparatia nu tine o viata…dar omul acesta nu va face lucruri decat ptr. el si cum vrea el…

  3. Nu-i asa ca transportul elevilor se va face cu anumite autocare? …Lyk de exemplu…sau alti sponsori de partid. Chiar nu se vede ca de fapt e o scurgere de bani publici?

  4. Este absolut halucinant! Cum sa aloci o suma de 600.000 lei pentru a transporta elevii la Ipotesti? Cu 600.000 de lei se poate asigura hrana si imbracamintea pentru toti copiii institutionalizati pe timp de 4-5 luni. Foarte bine ca PSD-ul nu a votat o asemenea hotarire. Am impresia ca Turcanu confunda consiliul judetean cu un SRL personal, daca face doar numai ce vrea el. In al doilea rind, as vrea sa stiu cum se vor justifica consilierii care au votat cu ,,da,, aceasta actiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *