Spitalul Judetean, reorganizat din temelii. Vezi detalii!

spitalul judeteanPresedintele Consiliului Judetean a numit o comisie care se va ocupa de reorganizare a Spitalului Judetean. Din comisie, care isi va incepe activitatea de marti, fac parte secretarul judetului, auditori, juristi, specialisti in resurse umane de la Consiliului Judetean. Aceasta va trebui sa realizeze un plan de reorganizare a unitatii spitalicesti in vederea reducerilor cheltuielilor lunare la aproape 10 miliarde lei vechi, plan care va fi trimis la Ministerul Sanatatii. Potrivit presedintelui Consiliului Judetean, Florin Turcanu, activitatea va fi restransa la Sectia de Psihiatrie a Spitalului Judetean, din cele trei locatii ar putea sa ramana doar una, iar asta inseamna mai putin personal si mai putine cheltuieli cu utilitatile. De asemenea, sectiile din Spitalul Judetean vor fi reorganizate, urmand sa fie restranse cele cu internari putine.

Trebuie sa acoperim deficitul lunar de 8 miliarde lei vechi, sa avem un plus de 2 miliarde lei cu care sa achit datoriile pe care le are spitalul, de 100 miliarde lei. Am de ales: sa inchid un spital sau sa raman si sa aloc pentru pacienti si utilitati 15%, iar pentru salariati peste 80%, ori fac loc de 30% pentru pacient si 70% pentru salariati. Spitalele din judet sunt in folosul pacientilor, nu in folosul angajatilor. Trebuie sa avem conditii si aparatura necesara, ca sa spunem ca suntem la spital. Sunt 48 de sectii. Avem sectii cu personal cu 100% si ocupare 38% a paturilor. Nu se poate asa ceva„, a spus Turcanu.

Potrivit acestuia, se are in vedere restructurarea de personal prin iesirea la pensie a persoanelor care indeplinesc aceste conditii, precum si a celor care „taie frunze la caini”.  Personalul care va ramane, in continuare, in activitate va primi sporurile.

2 thoughts on “Spitalul Judetean, reorganizat din temelii. Vezi detalii!

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    sa se ia sporurile de la psihiatrie si o sa fie mai bine ,si cei care sunt in fara plata sa fie dati afara nu cei care muncesc zi de zi si te pomeni ca cei ce sunt in fara plata vor avea post cand vin iar cei ce muncesc vor pleca acasa

  2. Cine raspunde de incalcarea legii sa nu se depaseasca 70%, privind cheltuielile de personal,. Cred ca acel care scrie peste tot ca legea e politica si da drepturi asa cum vrea el!.,,Eu sunt regele!” Cred ca este aceeasi persoana care mintea, ca sa ajunga primar! Sigur ati scapat haturile domnule Turcanu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *