Bolnavii de la Spitalul Judeţean vor fi puşi la plata investigaţiilor medicale suplimentare

bolnaviPacienţii Spitalului Judeţean vor fi puşi să plătească investigaţiile medicale suplimentare pe care le fac la internare. Reprezentanţii Spitalului Judeţean şi cei ai Consiliului Judeţean iau în calcul doar asigurarea unui pachet de servicii medicale pe afecţiunea pe care o are bolnavul, dar nu mai mult. Potrivit vicepreşedintelui CJ, Gheorghe Sorescu, cei care vor dori investigaţii suplimentare, le vor plăti cu bani din buzunar.

E o practică în spital. Mulţi se duc la spital cu o anumită afecţiune şi mai fac un număr de alte analize.  Omul intră cu dureri de cap şi îi faci analize doar pentru durere de cap, nu şi pentru degetul de la piciorul drept. Se intră în unitatea spitalicească şi se face un set mult mai mare de analiză decât un pachet. Dacă vrei să-ţi verifici tensiunea, colesterolul… le plăteşti. Este o chestiune pur medicală pe care va trebui să o stabilească medicii. Discutăm de un pachet obligatoriu pe care să îl facă serviciul, după care celelalte să fie cu plată„, a spus Sorescu.

El a menţionat că astfel de cazuri sunt frecvente în spital şi că trebuiesc stopate. Pe de altă parte, susţine Sorescu, spitalul trebuie să-şi crească veniturile.

2 thoughts on “Bolnavii de la Spitalul Judeţean vor fi puşi la plata investigaţiilor medicale suplimentare

  1. Pentru ce mai platim OBLIGATORIU asigurarea de sanatate? ca sa iti spuna ca daca vrei tratat trebuie sa platesti?Intradevar marea majoritate trebuie sa ne rugam la bunul Dumnezeu sa ne stranga mai repede pentru a nu mai fi o povara a sistemului de sanatate si prea ILUMINATILOR nopstrii conducatori.

  2. O banala cefalee poate fi semnul a 100 de boli.Daca nu faci investigatii complete poti sa treci pe langa diagnostic si e posibil sa fii acuzat de mal praxis.De sanatate trebuie sa se ocupe profesionistii,economistii de cifre etc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *