Meşteri populari din aproape toată ţara vin la Botoşani

In perioada 2-4 august 2013 va avea loc in cadrul Festivalului „Cantecului, Jocului, Portului Popular si Mestesugurilor”- organizat de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Botosani, Targul Mesterilor Populari, aflat la cea de-a VIII-a.
Evenimentul  este o componenta a manifestarii propriu-zise si al doilea targ de anvergura  din cursul anului pe care Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale  il  realizeaza prin  Compartimentul Etnografie, sub egida Consiliului Judetean si cu sprijinul Primariei Botosani.  
„Mesterii populari care si-au anuntat participarea sunt  membri ai Asociatiei Mesterilor Populari din Moldova si provin din zone etnografice de prestigiu: Neamt, Suceava, Iasi, Vaslui si Botosani. Bineinteles ca la zonele amintite se vor adauga mesteri  si din alte regiuni ale tarii:Maramures, Harghita, Covasna, Prahova, Mures si Bistrita-Nasaud. Profilul targului se va constitui nu numai  pe  exemplificarea   mestesugurilor traditionale prin intermediul expozitiilor cu vanzare ,ci si prin acele  ateliere de lucru care se vor derula timp de trei zile pe Pietonalul Unirii. Amintim ca toate acestea vor da posibilitatea vizitatorilor sa cunoasca tehnica tesutului la stative,tehnica modelarii lutului la roata sau a prelucrarii lemnului cu ajutorul uneltelor. Nota aparte va fi data de acele expozitii care depasesc mestesugul traditional spre a se integra in arta populara”, a spus Margareta Mihalache, referent etnolog la Centrul de Creație Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *