Şapte tone de furaje incendiate de un copil

Un copil de 5 ani din satul Ionăşeni, comuna Truşeşti, a incendiat din joacă furajele depozitate în gospodăria bunicilor. Incendiul s-a produs joi, 25 iulie, în jurul amiezii.  Speriat că şi-ar putea pierde întreaga agoniseală în flăcări, proprietarul a solicitat sprijinul pompierilor. Apelul de ajutor a fost înregistrat în jurul orei 12.37. La faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenţie Truşeşti şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comună. La sosirea gărzii de intervenţie, ardeau furajele, existând pericolul ca flăcările să se extindă la construcţiile din gospodărie.

Pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor au intervenit şapte servanţi – pompieri şi patru voluntari, mai bine de două ore. Au ars cca. şapte tone de furaje, pagubele fiind estimate la 1000 lei. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 35.000 lei.

I.S.U. Botoşani recomandă locuitorilor judeţului să-şi supravegheze copiii în permanenţă şi să nu lase la îndemâna lor mijloace de aprindere (chibrituri sau brichete).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *