Construcţia primului lot de locuinţe pe terenurile armatei va începe anul acesta. Vezi detalii!

Radu Mazare si Ovidiu Portariuc1Cartierul de locuinţe de pe terenul armatei va putea fi ridicat în zece ani şi nu trei, aşa cum a condiţionat la început Ministerul Apărării Naţionale municipalitatea. Primarul Ovidiu Portariuc a declarat că a primit un răspuns favorabil cu privire la cele 400 de locuinţe care ar urma să fie ridicate la Botoşani şi că, în urma negocierilor, s-a decalat termenul de construcţie a acestora. Primarul susţine că Primăria nu-şi putea permite financiar să realizeze această investiţie într-un timp atât de scurt.

S-a ajuns la o variantă favorabilă atât pentru Ministerul Apărării, cât şi pentru Primăria Botoşani. Au înţeles că situaţia economico-socială, că nivelul de dezvoltare a municipiului Botoşani nu permite aceleaşi condiţii ca cele din alte oraşe din ţară. Au fost flexibili şi ne-au promis cel puţin să avem o perioadă mai mare de implementare a proiectului, vorbim de zece ani„, a spus Portariuc.

Din cele 400 de locuinţe care vor fi ridicate vizavi de complexul rezidenţial Alfaland, 187 vor fi oferite MApN. Construcţia primului lot de 100 de locuinţe ar putea începe până la sfârşitul anului, angajaţilor armatei urmând să le revină 15 locuinţe, iar restul, de 85 ,vor rămâne la Primărie.

Predarea către minister se va face într-un procent de 15% din loturile recepţionate anual sau în funcţie de cum decurg lucrările, dar nu mai devreme de trei ani. Avem acest interval de trei ani în care să finalizăm primul lot. Era pe umerii noştri o povară financiară enormă. Nu aveam cum să facem 400 locuinţe, care însemna o sumă între 8 şi 10 milioane euro, lucru imposibil pentru municipalitate. Atunci mergem cu 100 locuinţe, investiţia este evaluată undeva la 1,5-2 milioane euro„, a mai spus Portariuc.

Lucrarea va fi realizată cel mai probabil pe un credit furnizor.

One thought on “Construcţia primului lot de locuinţe pe terenurile armatei va începe anul acesta. Vezi detalii!

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    oamenii sau desteptat nu mai stau sclavi la banci sa plateasca rate la un apartament intr un oras provincial din moldova fara viitor. Cu banii de pe un apartament la botsani platesti 3/4 dintr un apartament in UE….Nu vedeti ca nu sa schimbat nimik in bine in oras in ultimii 20 de ani , la fel se va intampla si in urmatorii 20.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *