Profesorul Ţicalo, condus pe ultimul drum. „Era un model”, spun colegii

inmormantare ticaloZeci de profesori, rude, prieteni şi colegi ai profesorului Ioan Ţicalo l-au condus, joi, pe acesta pe ultimul drum. Curtea Bisericii “Buna Vestire”, acolo unde a fost depus sicriul cu trupul neînsufleţit al cunoscutului profesor de matematică, a fost neîncăpătoare. Pe lângă profesori, şi foşti elevi au venit să-şi ia rămas bun cu flori în mână şi coroane.
Tuturor celor prezenţi le-a fost greu să vorbească despre cel care le-a fost coleg sau prieten, la trecut.

Profesorul Ţicalo a fost un OM mare, un SPECIALIST, un MATEMATICIAN. Este o pierdere imensă pentru învăţământ. Chiar dacă avea 66 de ani, încă zece ani mai putea să producă multe lucruri pentru învăţământul botoşănean. Era un MODEL pentru părinţi, elevi. Deosebit de bine pregătit, conştiincios, chiar exagerat, foarte exigent şi faţă de sine însuşi, nu numai faţă de elevi şi colaboratori„, a spus Artur Bălăucă, profesor de matematică.

Profesorul Ţicalo se pensionase de mai bine de un an. El a murit la un spital din Bucureşti.

În urma sa, Ioan Ţicalo a lăsat mai multe culegeri de matematică.

„Pentru noi, ca şcoală, cât şi pentru întreg învăţământul botoşănean este o mare pierdere. A fost un exemplu de nepreţuit în timpurile actuale. A fost un coleg foarte bun, a fost un părinte, un sfătuitor pentru toţi copiii, a fost un exemplu de diriginte, de aceea văd şi mulţi copii la înmormântare, care îl respectă şi au venit pentru domnul lor diriginte. Totdeauna a fost foarte modest. El nu a vrut să iasă la lumină, a vrut să muncească. Are un palmares foarte bogat. Nu pot să spun ce înseamnă rezultatele lui în anii de când a venit la Şcoala 7, din 1993, începând cu olimpiada de matematică-etapa naţională, apoi Concursul Dimitrie Pompeiu, unde a pus bazele împreună cu profesorul Artur Bălăucă. A fost autor şi co-autor de auxiliare. Într-un cuvânt. ne pare foarte rău. A fost o lovitură. Nu credeam că se va întâmpla lucrul acesta atât de repede. Să-i păstrăm o vie amintire şi totdeauna să ne amintim cu drag de el. Dumnezeu să-l ierte„, a declarat Doina Fostea, directorul Şcolii 7 Botoşani.

Profesorul a fost înmormântat la Cimitirul Pacea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *