Semafoare de tramvai inovatoare în noul sens giratoriu de la Bazar

sens giratoriu bazar botosaniMunicipalitatea va monta în noul sens giratoriu construit în intersecţia de la Bazar, dintre Calea Naţională şi strada Ion Pillat, semafoare de ultimă generaţie, care vor permite vatmanilor să schimbe culoarea semaforului pe bază de telecomandă. Când va ajunge în intersecţie, vatmanul va apăsa butonul de telecomandă, iar semaforul de tramvai va deveni verde, în timp ce culoarea semaforului pentru maşini va fi roşie.

Sunt semafoare noi, care au apărut acum pe piaţă. Va fi şi un sistem de semnalizare cu indicatoare, în cazul în care semafoarele nu va funcţiona. Sistemul este aprobat în comisia de circulaţie”, a spus Dan Sârbu.

sens giratoriu bazar botosani Noul sens giratoriu, proiectat de arhitectul Dan Sârbu, are ca scop fluidizarea traficului în caea mai aglomerată intersecţie din Botoşani.

Intersecţia, care va fi gata la jumătatea lunii august, va mai cuprinde, alături de cel mai mare giratoriu (de 12,5 metri) din Botoşani, o fântână arteziană, dar şi scuaruri cu gazon, care va fi uzat printr-un sistem de picurare. De asemenea, în zonă vor fi montate nişte guri de canal foarte mare, care să preia apa pluvială, în scopul evitării inundaţiilor în zonă. Măsura a fost luată ca urmare a faptului că, la orice ploaie torenţială, intersecţia era inundată.

sens giratoriu bazar botosani Lucrările sunt în grafic. Vrem să ne asigurăm că ne încadrăm în termenul promis, de mijlocul lunii august, cel târziu sfârşitul lunii august”, a afirmat primarul Ovidiu Portariuc, care a inspectat, joi dimineaţă, şantierul de la Bazar.

Municipalitatea ia în calcul construcţia unui giratoriu şi la intersecţia dintre Bulevardul Mihai Eminescu şi strada Petru Rareş.

2 thoughts on “Semafoare de tramvai inovatoare în noul sens giratoriu de la Bazar

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Brava Domnilor si in special Domnului Sirbu marele proiectant al Muncipiului.Cred ca si la semnalizare circullatie sintem MARI REPETENTI !
    Cred ca ar trebui sa le aratam si altora cum este la NOI?
    Dar de sensul GIRATORIU de la intersectia B-dul M Eminescu cu Sucevei ce ziceti Do0mnule Sirbu si domnii de la PRIMARIE,ori este sens giratoriu ori este altceva.Da eu cred ca este altceva O mare mare TIMPENIE!
    Cucces Domnule Sirbu si poate va mai documentati si dumneavoastra vizavi de SEMAFOARE INTELIGENTE!
    Va doresc multa inteligenta! Eu va urmaresc din aproape!

  2. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Micul ceausescu! Se uita la schite ca ghitelul la poarta noua!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *