Ultima sută de metri pentru depunerea proiectelor de dezvoltare a turismului şi crearea de parcuri industriale

ploaie de baniProiectele care intră sub incidenţa unor scheme de ajutor de stat regional mai pot fi depuse de solicitanţii de finanţare din Regiunea Nord-Est până la data de 20 august 2013, ora 16.00.

Reamintim că în Regiunea Nord-Est sunt active cereri deschise de proiecte sub ajutor de stat pentru domeniile 4.1 :Dezvoltarea durabilă a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanţă regională” şi 5.2 : „Crearea, dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice”.

La nivelul Regiunii Nord-Est, alocarea financiară pentru domeniul 4.1 este de 42,56 mil Euro. Pot solicita finanţare nerambursabilă autorităţi publice locale, camere de comerţ, asociaţii care reprezintă mediul de afaceri şi IMM-uri pentru proiecte care vizează crearea/ extinderea/ modernizarea structurilor de sprijinire a afacerilor de tipul: parcuri industriale, tehnologice, de afaceri, logistice, incubatoare de afaceri.

Pentru infrastructura de turism de utilitate publică – privată finanţată prin domeniul 5.2 pot solicita finanţare nerambursabilă: unitatăţi administrativ-teritoriale, parteneriate între unităţi administrativ-teritoriale, asociaţii de dezvoltare intercomunitară, IMM-uri din domeniul turismului, parteneriate între unităţi administrativ–teritoriale şi ONG-uri din domeniul turismului, pentru proiecte care vizeaza dezvoltarea turismului balnear sau crearea, reabilitarea şi extinderea infrastructurii de agrement. Alocarea financiară disponibilă pentru această cerere de proiecte este de 4,88 mil Euro.

Sursa: comunicat presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *