Unul dintre cei mai buni profesori de matematică s-a stins din viaţă

doliuUnul dintre cei mai buni profesori de matematică din judeţul Botoşani şi chiar din ţară, Ioan Ţicalo, s-a stins din viaţă, marţi după-amiază, la vârsta de 66 de ani. El a murit într-un spital din Bucureşti, în urma unei crunte boli care l-a măcinat.

Cuvintele nu există. A fost un profesor excelent. Moartea sa reprezintă o mare pierdere pentru matematica românească. Un profesor bine pregătit, exigent în primul rând faţă de el, fără compromisuri„, a declarat profesorul de matematică Artur Bălăucă.

ioan ticaloIoan Ţicalo a fost profesor la şcolile 10 şi 7 din Botoşani, fiind pensionar de aproape un an.

Domnia sa a reprezentat pentru cei care l-au avut dascăl și coleg un pedagog de excepție, un făuritor de iubitori de matematică și un colaborator de excepție. Astăzi și-a început drumul spre <acel loc luminos unde matematica se întâlnește cu poezia>. Suntem profund marcați de dispariția dumnealui și, în aceste momente, gândurile noastre se îndreaptă spre familia îndurerată„, au transmis membrii Filialei Botoşani a Societăţii de Matematică din România.

6 thoughts on “Unul dintre cei mai buni profesori de matematică s-a stins din viaţă

  1. Chiar nu o sa mai fie profesor ca domnia sa… Fara suparare, dar Balauca(boxerul), A/3(haiosul) sau oSTIN(avarul) nu au ajuns nivelul sau moral sau intelectual niciodata. Asta DA pierdere!

  2. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Dumnezeu sa- l ierte pe d-l prof. Ioan Ticalo si sa-l odihneasca in pace, am auzit mult vorbindu-se de bine de el , nu l-am cunoscut desi am invatat la scoala 7 unde am avut ca profesor o alta personalitate de exceptie, d-l profesor Balauca, un profesor extraordinar si o persoana aleasa; sigur vor veni si din generatiile urmatoare mari profesori precum d.lor dar este o mare pierdere sa nu mai avem printre noi un titan al matematicii botosanene, precum d-l Ticalo; Sa-i fie tarana usoara !!!

  3. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Un om cu un deosebit bun simt, cum rar intalnesti, fara pic de aroganta specifica profesorilor cu rezultate…un om cum rar intalnesti. Un ADEVARAT PROFESOR! Un pedagog extraordinar care stia sa te puna la colt cu o vorba blanda dar ferma, o valoare rara pentru matematica romaneasca, un OM de o calitate exceptionala! Pacat ca a parasit aceasta lume, dar sunt sigura ca va fi in continuare un exemplu pentru noi toti cei care l-au cunoscut! Lumea noastra e mai saraca acum…. O lacrima nu e suficienta, domnul PROFESOR va ramane mereu in amintirea noastra! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

  4. condoleante familiei Ticalo. Regrete sincere. Domnul profesor a fost un mare om si un pedadog de exceptie. Dumnezeu sa va aiba in paza, domnule diriginte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *