Spitalul Judeţean Mavromati, nominalizat de ministrul Sănătăţii ca fiind printre unităţile cu cele mai mari cheltuieli salariale

spitalul judeteanMinistrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, i-a criticat, miercuri, în cadrul unei videoconferinţe, pe managerii de spitale care vin la minister cu mâna întinsă după bani. El şi-a exprimat, de asemenea, nemulţumirea că în multe spitale din ţară bugetele se duc pe salarii, depăşind chiar şi contractul cu Casa de Asigurări de Sănpătate. Ministrul a dat mai multe exemple de spitale din ţară aflate în această situaţie, fiind nominalizat şi Spitalul Judeţean „Mavromati”.

Potrivit oficialului din MS, cheltuielile salariale la Spitalul Judeţean sunt de 85,6%.

3 thoughts on “Spitalul Judeţean Mavromati, nominalizat de ministrul Sănătăţii ca fiind printre unităţile cu cele mai mari cheltuieli salariale

  1. Nu este corupt numai acel manager care pretinde ori primeste de la persoane [pardon!] bani sau foloase etc. ci, se-ntelege, si acela care așteaptă para mălăiață din partea impotenților, puternici politici ai zilei. Aranjamentul și protecția în Spital, sunt acte la ordinea zilei. De aceea, Legea nr. 78/2000 nu-l exonerează de raspundere penală pe corupător fie Președinte, Prim-ministru , manager, director, functionar (?), *abunioară* etc. Pârnaia, pentru femei sau bărbați, este bună pentru sus-pomeniții [și alții] dacă încearcă să corupă ……. sau dacă nefericitul se lasă amăgit! Ca în reclama aia tâmpită pentru geamuri; poporul rezistă voi, d-lor sefi, puteți să rezistați *conrupției*?

  2. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    85,16% din ce ? Din subfinatarea sistemului sanitar? Daca scadem majorarile de salariu din iunie 2012 de 8% si 7,4% din decembrie 2012, se ajunge la 69,76% cheltuieli cu slariile. Nu faca politica nici unui partid, dar de ce s-au majorat salariile in timpul alegerilor, fara a se majora si plata serviciilor pe care le face acest spital. Preturile la utilitati au crescut(gaz, energie electica, apa-canal, etc. dar la serviciile decontate de casa nici un leu in plus, din contra se plateste cu cca 25% mai putin decat anul trecut. Desi creste numarul persoanelor bolnave, desi au crescut preturile medicamentelor, pretul serviciilor sunt din ce in ce mai mici. Medicii acum nu trebuie sa faca medicina, ci trebuie sa caute metode de a face contabilitate, statistica, de a completa coduri de boala mai bine platite, desi ar trebui sa se dedice numai bolnavilor. Acelasi lucru fac si asistentii. Sunt sentinte judecatoresti ca urmare a nerespectarii legislatii cu privire la salarizare personalului care au trebuit puse in aplicare.Politica de personal in perioada trecuta a fost” nu-ti convine da in judecata”, si s-a dat. Acum a trebuit sa se plateasca. Dintr-un birou de la guvern este usor sa critici, dar fara sa-ti asumi responsabilitatea subfinantarii sistemului sanitar. Sectiile/compartimentele spitalului duc lipsa de personal, dar nu poti angaja pentru ca depasesti bugetul( http://www.stelian-aivancesei.ro. ) In iunie si decembrie s-a majorat salariul cu 15,4%, dar taxele si impozitele locale cu 16%.Domnule ministru ati dorit comasarea spitalelor, ati majorat salariile, majorati si serviciile si acest spital nu va mai fi exemplu negativ. De ce ministerul a platit arierate la toate spitalele din tara? Pentru ca tot sectorul sanitar este subfinantat si pentru ca public nu se recunoaste, desi aceasta este realitatea.Poate in 2014 sa mai finantati ceva in sanatate pentru ca sunt alegerile europarlamentare si presidentiale si poate ca de obicei mai scapati cate ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *