Investitori italieni aduşi de Doina Federovici la Botoşani

investitori italieni adusi de Doina Federovici la BotosaniLa invitatia senatorului PSD Doina Federovici, membru in grupul parlamentar de prietenie cu Italia,  in perioada 17-20 iulie 2013 s-a aflat la Botosani un grup de oameni de afaceri italieni pentru a identifica oportunitati de investitii in zona judetului nostru.
Astfel, au avut loc intalniri si consultari cu experti tehnici  si consultanti de specialitate pentru o mai buna intelegere a mediului de afaceri, a sistemelor legislative si fiscale ale Romaniei.
Alaturi de senator si de o echipa de consultanti in afaceri si management intreaga delegatie s-a deplasat in orasele Flamanzi si Bucecea.
La Primaria Flamanzi, primarul Dan Oloeriu si-a aratat disponibilitatea de a sprjini intentia investitorilor italieni de a infiinta aici o ferma de porcine cu minim 1000 de capete si a unei fabrici de mezeluri specific italiene a carei productie va fi exportata in proportie de 90%.
La Bucecea, alaturi de primarul Andron Tampau, s-a identificat o locatie pentru amplasarea unei fabrici de mozzarella. Grupul de investitori intentioneaza ca in aceasta zona sa reabiliteze o serie de grajduri care pot adaposti pana la 800 de bivolite al caror lapte sta la baza retetei originale napoletane a mozzarellei.
Trebuie sa mentionam faptul ca in cadrul centrului de afaceri din orasul Flamanzi – realizat prin intermediul unui proiect cu finantare europeana – firma care va fi infiintata in perioada urmatoare isi va deschide un punct de lucru in spatiul pus la dispozitie gratuit de primarie.
Grupul de investitori va reveni in Botosani in urmatoarele 2 saptamani alaturi de o echipa tehnica proprie pentru a demara efectiv studiile de fezabilitate pentru proiectele pe care si le-au propus dar si pentru proiectele imobiliare pe care intentioneaza sa le dezvolte in zona municipiului.
Sursa: Comunicat de presă Doina Federovici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *